today-is-a-good-day
33.6 C
Athens

Κ.Βελόπουλος: Ο πρωθυπουργός «τρέμει» την Ελ.Λύση στις ευρωεκλογές

Στο πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών αναφέρθηκε ο Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας στη Βουλή. Είπε ότι έχει «δυσάρεστες πληροφορίες για τη ΝΔ» καθώς «αύριο θα πάνε οι πραγματογνωμοσύνες από τα Τέμπη με επιπλέον κατάθεση στοιχείων από ξένες χώρες, από Καναδά, από Αγγλία και από άλλες χώρες», δήλωσε ότι «έρχονται εκπλήξεις πολλές και η συγκάλυψη είναι μπροστά», ενώ έθεσε και κάποια ερωτήματα «που απαντώνται από την πραγματογνωμοσύνη».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ρώτησε αν «ισχύει ότι στην εμπορική αμαξοστοιχία υπήρχαν 13-15 τόνοι ξυλόλιο», «πού είναι το κοντέινερ που τους μετέφερε», αν «ισχύει ότι της σύγκρουσης επέζησε διψήφιος αριθμός ανθρώπων, που όμως κάηκαν ζωντανοί» και αν «ισχύει ότι οι ράγες έχουν σημάδια εκτροχιασμού, εκατοντάδες μέτρα πριν το σημείο της σύγκρουσης και τι σημαίνει αυτό». Επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας «θα πάτε φυλακή πολλοί από εσάς», επισημαίνοντας ότι «ευτυχώς που υπάρχει ο Ευρωπαίος εισαγγελέας και συγχαρητήρια στον ΣΥΡΙΖΑ που τα αποκάλυψε αυτά. Αν δεν υπήρχε ο Ευρωπαίος εισαγγελέας θα τα είχατε κουκουλώσει όλα».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος υποστήριξε ότι «όσο και αν θέλει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, που μας έλεγε ότι εκείνο το βράδυ δεν κοιμήθηκε και έδινε εντολές, τελικά αποδεικνύεται ότι εκείνο ακριβώς το βράδυ του δυστυχήματος επιχειρήθηκε συγκάλυψη. Και ο ηθικός αυτουργός είναι ο κ. Μητσοτάκης που δεν κοιμήθηκε και έδινε εντολές».

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά μετά και την συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο στην Άγκυρα, ο Κυριάκος Βελόπουλος ανέφερε ότι «η Τουρκία δεν θέλει μόνο ενέργεια. Θέλει και έδαφος». Συμπλήρωσε ότι «τα λάθη της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας οφείλονται στο γεγονός ότι ξεχάσαμε πώς παίζεται το παιχνίδι στην Ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια, κυρίως με την γεωπολιτική και την προβολή ισχύος. Αφήσατε τους Έλληνες της Τουρκίας, των Σκοπίων και της Βορείου Ηπείρου εκτός προστασίας», σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι «καταντήσατε την Ελλάδα καρπαζοεισπράκτορα των Βαλκανίων».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος έθεσε το ερώτημα τι συζήτησαν στο τετ α τετ που είχαν Μητσοτάκης και Ερντογάν, κάνοντας λόγο για «μυστική διπλωματία». Παράλληλα, κατηγόρησε τα κυβερνητικά στελέχη λέγοντας «είστε φοβικοί απέναντι στην Τουρκία».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, μιλώντας για την Συμφωνία των Πρεσπών, είπε ότι αν κυβερνήσει το κόμμα του «θα την σκίσει».

Σχολιάζοντας την επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού στην Αθήνα, ισχυρίστηκε «ο Έντι Ράμα παρομοίασε τους Αλβανούς οικονομικούς μετανάστες με την ελληνική εθνική μειονότητα στην Βόρειο Ήπειρο», σημειώνοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης είπε ψέματα ότι δεν μπορούσε να απαγορεύσει στον Ράμα να κάνει εκδήλωση».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος ανέφερε ότι «στις προκλήσεις Ράμα η πρόταση της Ελληνικής Λύσης είναι ξεκάθαρη: τέλος τα κονδύλια από την ΕΕ στον Ράμα και απέλαση όλων των σωβινιστών που ήταν στο Γαλάτσι…. δεν θέλουμε τον πόλεμο, αλλά δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να πάρει ούτε μία σπιθαμή ελληνικής γης».

Ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, ο Κυριάκος Βελόπουλος δήλωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «τρέμει την Ελληνική Λύση» και ότι «αυτό φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις. Όλα τα κόμματα έχουν πτώση των ποσοστών τους, κάποιοι εξαφανίστηκαν και μόνο ο Μωυσής, το τσιτάχ της πολιτικής έχει άνοδο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ