today-is-a-good-day
26.3 C
Athens

Α.Χαρίτσης: Απάντηση στη Δεξιά πρέπει να είναι η Αριστερά

«Η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα λόγω των πολιτικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν πάει άλλο, οι πολίτες πρέπει να εκφράσουν τη δυσφορία τους στην κάλπη των ευρωεκλογών, να ακουστεί η φωνή τους ως μήνυμα αντίστασης απέναντι στην κυβέρνηση που κινείται με αλαζονικό και αυταρχικό τρόπο», δήλωσε από τα Χανιά ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης.

Ο κ. Χαρίτσης επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο, ενημερώθηκε από την πρωτοβουλία Πολιτών για τον Λόφο Καστέλλι, βρέθηκε στην παλιά πόλη, ενώ συνομίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες. Όπως ανέφερε, πρέπει να «υπάρξει αντίσταση και αποδοκιμασία σε μία οικονομική πολιτική, η οποία ισχυροποιεί τα ολιγοπωλιακά συμφέροντα, τροφοδοτεί τον πληθωρισμό της απληστίας, που καταδικάζει την κοινωνική πλειοψηφία στο να έχει τη δεύτερη αγοραστική δύναμη στην Ευρώπη των 27. Να σταθούμε απέναντι στην πολιτική που διαλύει τις εργασιακές σχέσεις και οδηγεί τον κλάδο του τουρισμού να ξεκινάει τη νέα τουριστική σεζόν με 80.000 θέσεις εργασίας κενές. Μία εξωτερική πολιτική, η οποία στηρίζεται στο μικροκομματισμό και στην πατριδοκαπηλία, η οποία δημιουργεί αστάθεια και ένταση στην περιοχή μας, απέναντι σε μία πολιτική που είναι επικίνδυνη για τα εθνικά μας συμφέροντα».

Ο ίδιος σημείωσε ότι στόχος της Νέας Αριστεράς είναι να μπορέσει να λειτουργήσει ως καταλύτης για τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν, καθώς «σήμερα υπάρχει μεγάλο πολιτικό κενό στο αριστερό σκέλος, που δεν μπορεί να καλυφθεί από τις παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου».

Όσον αφορά τη συμμετοχή της Νέας Αριστεράς στις ευρωεκλογές τόνισε πωα «θα είναι ένα στοίχημα πολιτικής εδραίωσης για τη κόμμα και ευρύτερα της Αριστεράς στη χώρα. Η απάντηση στη Δεξιά πρέπει να είναι η Αριστερά. Δεν μπορεί να είναι ούτε ο εκφυλισμός ούτε μία ιδεολογική αμφισημία που εισπράττουμε από άλλες αριστερές δυνάμεις, προοδευτικές δυνάμεις».

Σχετικά με τον Λόφο Καστέλλι και τις προσπάθειες ξενοδοχοποίησής του επεσήμανε ότι « …πρόκειται για το βασικό μνημείο της περιοχής που απειλείται από τις μεθοδεύσεις ιδιωτικών συμφερόντων με την αγαστή συνεργασία κυβερνητικών παραγόντων και το θέμα θα το φέρει η Νέα Αριστερά στη Βουλή. Θα παρέμβουμε κοινοβουλευτικά και θεσμικά και θα στηρίξουμε τους πολίτες των Χανίων, την κοινωνική αντίδραση στην προσπάθεια ξενοδοχοποίησης ενός τόσο σημαντικού χώρου μνημείου που συνδέεται με την ιστορία της περιοχής με χιλιάδες χρόνια, σε μία περιοχή που ήδη πλήττεται από τον υπερτουρισμό».

Για τις ανοδικές τάσεις της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη, ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι πρόκειται για σύμπτωμα συγκεκριμένων πολιτικών « …που ακολουθήθηκαν όλες τις προηγούμενες δεκαετίες με τη λεγόμενη μεγάλη συναίνεση μεταξύ δεξιών και σοσιαλδημοκρατικών δυνάμεων. Το γεγονός ότι ευρύτατα στρώματα της κοινωνίας της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης είναι αποκλεισμένα, περιθωριοποιημένα, το γεγονός ότι ακολουθείται μία πολιτική στην οποία Ευρωπαίοι πολίτες δεν μπορούν να δουν τον εαυτό τους, όπου η νέα γενιά βλέπει ότι δεν έχει κανένα μέλλον, αυτό οδηγεί δυστυχώς στις απλοϊκές ερμηνείες που δίνει η Ακροδεξιά που κατά βάθος είναι παιδί αυτού του συστήματος. Έχει ευθύνη η Αριστερά τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη να σηκώσει το γάντι της ιδεολογικής αντιπαράθεσης και να εκφράσει τα λαϊκά συμφέροντα. Οι ευρωεκλογές είναι μάχη κρίσιμη σε αυτό το πεδίο».

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά Άκης Σακισλόγλου, μιλώντας για τις ευρωεκλογές, σχολίασε ότι «ο κόσμος δεν ασχολείται με τις εκλογές για την Ευρωβουλή. Δίνουμε αγώνα να εξηγήσουμε τι διακυβεύεται τα επόμενα χρόνια για το μέλλον της Ευρώπης. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε πως η Ευρώπη πεθαίνει, πρέπει να την αναστήσουμε μέσα από προτάσεις δράσης και σοβαρό μέτωπο, αριστερό, μέσα στην Ευρωβουλή. Για να αναχαιτίσουμε παράλληλα την ακροδεξιά παλινόρθωση που έχει σκοτεινιάσει ιδεολογικά όλη την Ευρώπη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ