today-is-a-good-day
25.4 C
Athens

Πού «ποντάρει» ο Μητσοτάκης ένα μήνα πριν τις ευρωεκλογές – Το μεγάλο στοίχημα

Θετική ατζέντα, καθημερινότητα των πολιτών και TikTok για την προσέγγιση της νεολαίας, επιστρατεύει στην τελική ευθεία των ευρωεκλογών ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος πυκνώνει το πρόγραμμα των προεκλογικών περιοδειών του.

Του Κώστα Πασίση 

Σε αντιδιαστολή με τον καταγγελτικό – πολωτικό λόγο των κομμάτων της Αντιπολίτευσης και δη του Στέφανου Κασσελάκη, το Μαξίμου φαίνεται να επιλέγει τη στρατηγική της προβολής του κυβερνητικού έργου, που έχει θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία.

Όπως εξηγεί στέλεχος του πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ η προβολή της θετικής ατζέντας είναι σημαντική για την κυβέρνηση για διάφορους λόγους:

Κατ αρχήν τη βοηθά να διαμορφώσει μια «εικόνα» προοδευτικής κατεύθυνσης και ανάπτυξης, αντί για ένα «προφίλ» αρνητισμού και τοξικότητας, που αφήνει μια …πικρή γεύση στην κοινωνία.

Ενισχύει την αξιοπιστία της, παρουσιάζοντας συγκεκριμένες πολιτικές και μεταρρυθμίσεις, όπως προβλέπεται στο πρόγραμμα της.

Επίσης η θετική ατζέντα προσελκύει ψηφοφόρους οι οποίοι θέλουν από τα κόμματα συγκεκριμένες προτάσεις για τα προβλήματα τους και όχι άναρθρες κραυγές, βυθισμένες στο λαϊκισμό, που πλήρωσε ακριβά η χώρα στο παρελθόν.

Άλλωστε οι δημοσκοπήσεις που έχει στη διάθεση του το Μαξίμου, δείχνουν ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών επιθυμούν σταθερότητα και οικονομική ανάπτυξη.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψη του στο «Αττικόν» Νοσοκομείο τόνισε ότι  …δημιουργούμε ένα νέο ΕΣΥ που θα αντιμετωπίζει κάθε ιατρική ανάγκη όσο σοβαρή κι αν είναι…

Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης ανακοίνωνε ότι ξεκίνησε  η αποστολή των πρώτων ενημερωτικών SMS στις νέες ηλικιακές ομάδες δικαιούχων του Εθνικού Προγράμματος για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού “Φώφη Γεννηματά”.

Επίσης είπε ότι ενεργοποιήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία, η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή για την προστασία των ανηλίκων (10201).

Με την τηλεφωνική γραμμή αυτή μπορεί άμεσα και απλά ένα παιδί, ένας γονιός, αλλά και κάθε πολίτης, να καταγγείλει ένα περιστατικό βίας και παραβατικότητας, κάθε μορφής, εναντίον ανηλίκων.

Ταυτόχρονα η ΕΛ.ΑΣ. υλοποιεί ένα σχέδιο ειδικών στοχευμένων δράσεων με τρεις βασικές κατευθύνσεις και  στόχο την πρόληψη, αποτροπή και αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, της ενδοοικογενειακής βίας και της παραβατικότητας ανηλίκων, καθώς και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας των πολιτών.

Στην προκειμένη περίπτωση η κυβέρνηση επικεντρώνεται στο όραμα της για την κοινωνία που θέλει, παρουσιάζοντας μια εικόνα υπευθυνότητας και υλοποίησης των δεσμεύσεων της έναντι των πολιτών, όπως έκανε και κατά την προεκλογική περίοδο των τελευταίων εθνικών εκλογών, που κέρδισε πανηγυρικά…

Στο επίκεντρο και οι νέοι

Στον «πυρήνα» της γαλάζιας στρατηγικής είναι και η επαφή με τους νέους με τους οποίους ο Πρωθυπουργός έχει ανοίξει έναν δίαυλο επικοινωνίας, μέσω των social media και όχι μόνο.

Μέσα σε μόλις μια εβδομάδα ανάρτησε δυο βίντεο.

Με αφορμή τη Eurovision ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήκωσε ένα νέο βίντεο στο TikTok το οποίο έγινε viral.

“Μου είπαν ότι σε μια ομιλία μου είπα έναν στίχο από το τραγούδι της Eurovision. Το αρνί και τα τα τα τα” αναφέρει χρησιμοποιώντας το κομμάτι της Μαρίνας Σάττι.

Και στη συνέχεια περνάει στο …παρασύνθημα, δηλαδή στην ουσία του μηνύματος του.

Ξεκινάει μία νέα προεκλογική περίοδος, αυτή τη φορά για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Θα προσπαθήσω μέσα από το TikTok και να σου εξηγήσω με απλά λόγια γιατί εκλογές αυτές είναι το σημαντικές” πρόσθεσε, με το βίντεο να είναι “ντυμένο” μουσικά με το “Zari” που εκπροσωπεί φέτος τη χώρα στο διαγωνισμό μουσικής.

Φυσικά από το εν λόγω βίντεο δεν μπορούσε να λείψει και ο γνωστός σε όλους πλέον «Πίνατ», το πρώην αδέσποτο σκυλάκι, που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκαλεί αστειευόμενος “ευρωκομματόσκυλο”!

Ενώ με το δεύτερο χαιρέτισε την  πρόκριση του Ολυμπιακού και του Παναθηναικού στο Final-4 της Euroleague την οποία είχε προβλέψει από τις 2 Μαΐου.

Τέλος, μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση είναι η υψηλή συμμετοχή στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Στο Μαξίμου υπάρχει ένας προβληματισμός για το συγκεκριμένο θέμα με δεδομένο ότι υπάρχει μια εκλογική κούραση μετά τις διαδοχικές κάλπες, βουλευτικές εκλογές Μαΐου και Ιουνίου 2023, και αυτοδιοικητικές εκλογές το περασμένο φθινόπωρο.

Γι αυτό και ο Πρωθυπουργός σε κάθε ευκαιρία τονίζει την ανάγκη συμμετοχής όλων στις ευρωεκλογές, καθώς όπως υπογραμμίζει, στις Βρυξέλλες λαμβάνονται αποφάσεις που μας αφορούν όλους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ