today-is-a-good-day
27.4 C
Athens

Το… πάθημα έγινε μάθημα με μάγο Μπερνάρ!

Το… πάθημα με τη Λαμία έγινε “μάθημα” και ο Παναθηναϊκός συνέχισε το νικηφόρο σερί του. Οι “πράσινοι” επικράτησαν της ομάδας της Φθιώτιδας με 3-1 και πέρασε προς το παρών στην κορυφή των play off της Super League.

Με τον Μπερνάρ να κάνει… όργια και με δύο γκολ στο 60′ και στο 87′ “σφράγισε” το θετικό αποτέλεσμα. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν στο σκορ στο 14′ με τον Σλίβκα, αλλά ο Τσέριν στο 18′ έφερε το ματς στα ίσα και ο Βραζιλιάνος άσος το… τελείωσε!

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά κόντρα στη Λαμία και προσπάθησε να απειλήσει, έχοντας την κατοχή, αλλά χωρίς να έχει την ουσία. Έτσι στο 12’ οι Φθιώτες βγήκαν μπροστά και δημιούργησαν την πρώτη τους καλή φάση. Ο Λέικ έκανε το σουτ από τα όρια της περιοχής του Παναθηναϊκού, αλλά μπλόκαρε ο Ντραγκόφσκι.

Όμως οι  «πράσινοι» απάντησαν στις ευκαιρίες λίγο αργότερα. Ο Σπόραρ μπήκε στην περιοχή από πλάγια παίρνοντας την μπάλα από μπαλιά του Χουάνκαρ, έκανε το γύρισμα, αλλά ο Ιωαννίδης έστειλε την μπάλα άουτ.

Απόλυτος αιφνιδιασμός και 0-1

Για μία ακόμα φορά η άμυνα του Παναθηναϊκού έκανε δώρα και η Λαμία του εκμεταλλεύθηκε και στο 13’ άνοιξε το σκορ. Ο Σλίβκα εκμεταλλεύτηκε την λάθος πάσα προς τα πίσω του Κώτσιρα, πήρε την μπάλα, πλησίασε στην περιοχή του Ντραγκόφσκι και εκτέλεσε με άψογο τρόπο από τα όριά της, γράφοντας το 0-1.

Όντας με την πλάτη στο τοίχο το Τριφύλλι έπρεπε να μπει μπροστά και να βρει τη γρήγορη ισοφάριση, καθώς την είχε «πατήσει» πριν λίγο καιρό από την ίδια ομάδα. Στο 15’ μετά από σέντρα του Χουάνκαρ μέσα από την περιοχή, ο Ιωαννίδης έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ

Την… ξέρανε ο Τσέριν!

Έτσι στο 18’ο Τσέριν έφερε το ματς στα ίσα! Μετά από ωραία πάσα προς τον Αράο μέσα στην περιοχή από τον Μπερνάρ, εκείνος έκανε το γύρισμα στο δεύτερο δοκάρι και ο ερχόμενος Σλοβένος εκτέλεσε στην κίνηση απευθείας και έκανε το 1-1.

Το ματς είχε αποκτήσει γρήγορο ρυθμό, με τους παίκτες του Παναθηναϊκού να ψάχνουν και το δεύτερο τέρμα, αλλά οι βεβιασμένες προσπάθειες που έκαναν δεν το επέτρεπαν. Μάλιστα ο Τσέριν λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τέρματα του στο 30’. Ο Μπερνάρ εκτέλεσε για τον Αράο στο πρώτο δοκάρι, οι παίκτες της Λαμίας απομάκρυναν και το σουτ στην κίνηση από το ύψος της μεγάλης περιοχής πέρασε άουτ.

Στο 33’ το Τριφύλλι άγγιξε το 2-1 με τον Σπόραρ να κάνει το πλασέ από αριστερά, μετά από κάθετη του Μπερνάρ, αλλά το σουτ του πέρασε λίγο άουτ. Ο Σλοβένος στράικερ το έψαχνε το τέρμα και ένα λεπτό αργότερα προσπάθησε να «εκτελέσει» τον Κοσέλεφ με ανάποδο ψαλιδάκι, μετά από σέντρα του Κώτσιρα, αλλά ο πορτιέρε της Λαμίας μπλόκαρε στη δεξιά γωνία του.

Ο Παναθηναϊκός έψαχνε το δεύτερο γκολ και στο 38’ έχασε τεράστια ευκαιρία για να το πετύχει. Ο Κώτσιρας έκανε την κούρσα και πρόλαβε την μπάλα, πέρασε ωραία στον Ιωαννίδη μέσα στην περιοχή, εκείνος γύρισε την μπάλα, αλλά ο επερχόμενος Μπερνάρ, παρ’ ότι ανενόχλητος, έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του ανήμπορου να αντιδράσει Κοσέλεφ.

Στο 42’ και πάλι οι «πράσινοι» βρέθηκαν ξανά σε θέση βολής με τον Σπόραρ να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας της Λαμίας, πέρασε τον Κοσέλεφ, και πλάσαρε αλλά ο αμυντικός της Λαμίας έκοψε με εξαιρετικό τάκλιν την μπάλα, αλλά ο διαιτητής Παπαπέτρου είχε υποδείξει οφσάιντ.

Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-1, με τον Παναθηναϊκό να χάνει σημαντικές ευκαιρίες για το προβάδισμα.

Με την έναρξη του β’ μέρους οι «πράσινοι» συνέχισαν από εκεί που σταμάτησαν. Στο 47’ ο Ιωαννίδης έκανε επικίνδυνο γύρισμα του Ιωαννίδη δίχως αποδέκτη στη μικρή περιοχή, με τη μπάλα να καταλήγει στον Τσέριν, ο οποίος έκανε το σουτ, αλλά πέρασε κόρνερ και στη συνέχεια ο Μπακασέτας έδωσε στον Χουάνκαρ, εκείνος σέντρα, ο Ακαϊντίν πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πήγε στην αγκαλιά του Κοσέλεφ.

Στο 51’ και πάλι ο Παναθηναϊκός βρέθηκε σε απόσταση βολής. Μετά από εξαιρετική συνεργασία Ιωαννίδη – Σπόραρ, η μπάλα πάει στον Μπακασέτα, ο οποίος έκανε απευθείας το σουτ από τα όρια της περιοχής, η μπάλα όμως κόντραρε και πέρασε λίγο έξω καταλήγοντας κόρνερ, το οποίο η άμυνα της Λαμίας έβγαλε εύκολα.

Στο 56’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπερνάρντ, κεφαλιά του Αράο στο πρώτο δοκάρι που πέρασε άουτ και δύο λεπτά και πάλι ο Τσέριν «άγγιξε» το 2-1, αλλά το σουτ του πέρασε πάνω από τα δοκάρια ρου Κοσέλεφ.

«El magο» Μπερνάρ!

Η πίεση του Τριφυλλιού έφερε καρπούς και στο 60’ έκανε την ανατροπή. Μετά από κερδισμένο φάουλ του Ιωαννίδη σε καλό σημείο, ο Μπερνάρ το εκτέλεσε απευθείας αλά… Πλατινί και η μπάλα πήγε στη δεξιά γωνία του ανήμπορου Κοσέλεφ και «έγραψε» το 2-1.

Από κει και μετά ο Παναθηναϊκός έψαχνε και το τρίτο γκολ και έτσι με την είσοδο του Παλάσιος, οι «πράσινοι» άλλαξαν διάταξη με μοναδικό φορ τον Ιωαννίδη. Έτσι στο 73’ οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο 3-1, με τον «Τούκου» κάνει την παράλληλη σέντρα, η μπάλα κατέληξε στον Μπερνάρ, αλλά δεν έπιασε γεμάτο το σουτ με αποτέλεσμα να μπλοκάρει εύκολα ο Κοσέλεφ.

Ο Παναθηναϊκός κρατούσε τη μπάλα και είχε την κατοχή, αλλά δεν είχε το καθαρό μυαλό για να φτάσει σε τρίτο τέρμα που θα «κλείδωνε» τη νίκη.

Ο Μπερνάρ το «καθάρισε»

Όσο πέρναγε η ώρα το Τριφύλλι πίεζε για το γκολ και στο 87’ ο Μπερνάρ το… καθάρισε! Ωραία συνεργασία των παικτών του Παναθηναϊκού με τον Μπακασέτα να δίνει στον Ιωαννίδη κι εκείνος να περνάει στον Μπερνάρ, που στην αρχή φάνηκε να ανοίγει πολύ την μπάλα, αλλά με υπέροχο τσίμπημα νίκησε τον Κοσέλεφ για το 3-1.

Έτσι ο Παναθηναϊκός συνέχισε το νικηφόρο σερί του, παίρνοντας μιας σημαντική νίκη με 3-1 επί της Λαμίας και να περνά προσωρινά πρώτος!

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Ακαϊντίν, Γεντβάι, Αράο, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Τσέριν (89’ Ζέκα), Μπακασέτας (89’ Τζούρισιτς) , Μπερνάρ (91’ Βέρμπιτς), Σπόραρ (71’ Παλάσιος), Ιωαννίδη (89’ Γερεμέγεφ)

Λαμία: Κοσέλεφ, Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Τζανδάρης, Νούνιες (71’ Τσούκαλος), Σλίβκα, Σιμόν (71’ Στάνκο), Μάλτσι, Τσιλούλης (56’ Βασιλαντωνόπουός), Αμαράλ (55’ Φερέιρα), Λέικ (56’ Τόσιτς)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ