today-is-a-good-day
18.1 C
Athens

Πατριωτισμός είναι οι πολιτικές που κάνουν την Ελλάδα πιο ισχυρή

Οι ευρωεκλογές του Ιουνίου έχουν αυξημένη σημασία για ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς στην επόμενη πενταετία θα ληφθούν κρίσιμης σημασίας αποφάσεις για την αμυντική και ενεργειακή αυτονομία της Ευρώπης, την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Το ευρωπαϊκό, αλλά και το εθνικό συμφέρον απαιτούν  επομένως να ενισχυθούν οι δυνάμεις που πιστεύουν στο ευρωπαϊκό όραμα και να σταλούν στο Ευρωκοινοβούλιο πρόσωπα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Πρόσωπα που θα δυναμώνουν την εθνική φωνή στους δύσκολους ευρωπαϊκούς διαδρόμους, που θα διεκδικούν και όχι να απορρίπτουν κοινοτικούς πόρους, που θα προβάλλουν και όχι να διασύρουν την Πατρίδα μας.

Του Σταύρου Καλαφάτη *

Πάνω από όλα εθνική αναγκαιότητα είναι  η σταθερότητα, η ασφάλεια και η σιγουριά, στην πορεία της χώρας μας. Και για αυτό ακριβώς, χρειάζεται στις ευρωεκλογές ένα αποτέλεσμα που να επαναβεβαιώνει την πολιτική υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας. Όχι μόνο για να ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις και το συμβόλαιο που υπογράψαμε με τους πολίτες αλλά και για να συνεχιστεί -με πιο γρήγορους ρυθμούς- η πορεία που πάει τη χώρα μας με σίγουρα και στέρεα βήματα πιο ψηλά, πιο μπροστά. Αλλά και να δοθεί έμπρακτη απάντηση σε όσους, χωρίς καμιά πρόταση και καμιά εναλλακτική έκαναν φιλοδοξία τους το χάος. Σε όσους βυθίστηκαν στο διαγκωνισμό για την κατάταξη στην ιεραρχία της Αντιπολίτευσης, χωρίς να νοιάζονται για τα πραγματικά συμφέροντα του τόπου, χωρίς να αρθρώνουν υπεύθυνο λόγο.

Ζήσαμε στο παρελθόν κύματα λαϊκισμού, που άφησαν οδυνηρό αποτύπωμα στον τόπο. Τα πληρώσαμε ακριβά και δεν τα ξεχνάμε. Κάποιοι ωστόσο επιχειρούν να αντιγράψουν τις ίδιες πρακτικές. Να εξαπατήσουν, να διαστρεβλώσουν, να διχάσουν. Φτάνουν στο σημείο  να υπόσχονται συντάξεις 3.000 ευρώ και ποιος ξέρει ποιους μισθούς.  Καπηλεύονται δραματικά γεγονότα, χωρίς κανέναν σεβασμό στα θύματα. Ισχυρίζονται πως έχουν το μονοπώλιο του πατριωτισμού. Ποιοι εναντίον ποίων; Είναι ο πατριωτισμός μεγάλα λόγια που μικραίνουν την απήχησή της χώρας μας; Είναι υποσχέσεις που τινάζουν την πορεία του τόπου στον αέρα; Είναι απόπειρες καπηλείας και τυμβωρυχίας; Είναι καπηλεία της πίστης μας; Είναι εθνική απομόνωση;

Έχουμε άλλη άποψη και το αποδεικνύουμε στην πράξη. Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μιλά με έργα. Εφαρμόζει πολιτικές που κάνουν την Ελλάδα πιο ισχυρή, οικονομικά, γεωπολιτικά και αμυντικά. Επενδύει σε μια δυναμική οικονομία που κατακτά πρωτοποριακούς ρυθμούς, μειώνει την ανεργία, αυξάνει τα εισοδήματα, βελτιώνει την καθημερινότητα. Εφαρμόζει πολιτικές που επενδύουν στην ενίσχυση των Ενόπλων μας Δυνάμεων, το απόρθητο των συνόρων μας, την προώθηση των δικαίων μας, στη γη και τις θάλασσές μας. Εφαρμόζει πολιτικές που αναβαθμίζουν το κύρος της χώρας μας και κάνουν τη φωνή της να ακούγεται και να μετριέται σοβαρά στις Βρυξέλλες, το Κογκρέσο, την ευρύτερη γειτονιά μας. Πολιτικές που κάνουν την Ελλάδα ισχυρή και περήφανη.

* Ο κ. Σταύρος Καλαφάτης είναι Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας – Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης ΝΔ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ