today-is-a-good-day
32.9 C
Athens

Ελληνική Λύση και Νέα Αριστερά για τις ρυθμίσεις για το ΕΣΥ

Η κυβέρνηση βρίσκεται απέναντι από τους Έλληνες γιατρούς αντί να στέκεται στο πλευρό τους, είπε η ειδική αγορήτρια της Ελληνικής Λύσης. Μαρία Αθανασίου και προειδοποίησε ότι οι προωθούμενες δράσεις θα αποδειχθούν ανεπαρκείς και ότι οι χαμηλοί μισθοί των γιατρών θα συντηρήσουν το φαινόμενο της μαζικής φυγής των επαγγελματιών της υγείας στο εξωτερικό.

Εμφατικά αναφέρθηκε στις νησιωτικές και παραμεθόριες περιοχές, όπου κηρύσσονται άγονες οι προκηρύξεις για γιατρούς, γιατί, όπως είπε , οι αποδοχές και τα επιδόματα είναι χαμηλά και δεν εξασφαλίζουν αξιοπρεπή διαβίωση. Αναφέρθηκε στις μεγάλες ελλείψεις υγειονομικών, στις καθημερινές συνθήκες στα νοσοκομεία, και τις ελλείψεις υλικοτεχνικής υποδομής που όλα μαζί αποβαίνουν σε βάρος των ασθενών και των αναγκών τους.

Ο ειδικός αγορητής της Νέας Αριστεράς Οζγκιούρ Φερχάτ ,χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ταφόπλακα στο δημόσιο σύστημα υγείας που μας γυρίζει στις προ ΕΣΥ εποχές, που είχαν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όσοι είχαν χρήματα.

«Ουσιαστικά λέτε στους πολίτες ‘αν είσαι φτωχός δεν θα έχεις πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας’, “αν είσαι ογκολογικός ασθενής δεν θα έχεις πρόσβαση σε ακριβά ογκολογικά φάρμακα, απαραίτητα για τη ζωή σου», είπε ο ειδικός αγορητής της Νέας Αριστεράς. Ο Οζγκιούρ Φερχάτ προειδοποίησε ότι «πάμε σε γιατρούς και σε ασθενείς δύο ταχυτήτων» και κάλεσε τον υπουργό Υγείας να εξηγήσει τι θα κάνουν όσοι γιατροί του πρώην ΙΚΑ απολύθηκαν γιατί αρνήθηκαν να κλείσουν το ιατρείο τους και να αναλογιστεί ότι δημόσιο σύστημα υγείας σημαίνει καθολική πρόσβαση των πολιτών σε αυτό. H Nέα Αριστερά κατέθεσε τροπολογία προτείνοντας να δοθούν συγκεκριμένα κίνητρα για την πλήρωση θέσεων σε νησιωτικές περιοχές και στην παραμεθόριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ