today-is-a-good-day
25.6 C
Athens

Π.Χρηστίδης: Η κυβέρνηση διαχειρίζεται το ζήτημα της βίας των ανηλίκων επικοινωνιακά

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, σε συνέντευξή του στο ΟΡΕΝ κατηγόρησε τη κυβέρνηση πως διαχειρίζεται με επικοινωνιακούς όρους το ζητήματα της βίας των ανηλίκων, που παρατηρείται ολοένα και συχνότερα τόσο εντός των σχολικών χώρων όσο και εκτός.

«Για ακόμη μια φορά ερχόμαστε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση να κάνουμε πολύ λίγα πράγματα. Το ζήτημα της βίας των ανηλίκων είναι ζήτημα ολόκληρης της κοινωνίας, δεν έχει κόμματα, δεν έχει χρώματα. Απλά αυτή την περίοδο τυχαίνει να έχουμε μια κυβέρνηση που έχει μόνο έναν κανόνα για να αντιμετωπίζει όλα τα ζητήματα. Λέει “επικοινωνία και μετά ασφάλεια, νόμος και τάξη”», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χρηστίδης.

Επισήμανε πως «όταν σε μια οικογένεια είναι αναγκασμένος ο πατέρας και η μητέρα να δουλεύουν 12 και 14 ώρες, βλέπουμε ότι διαμορφώνονται ζητήματα κοινωνικής ειρήνης και ισορροπίας. Τα παιδιά που συμμετέχουν σε τέτοιου είδους διαδικασίες ψάχνουν την επιβεβαίωση δια της επιβολής στους συμμαθητές τους. Αυτό είναι κάτι το οποίο οι επαγγελματίες ψυχολόγοι μπορούν να το δουν και να το αντιμετωπίσουν κατευθείαν. Άρα θέλουμε πολλούς ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς σε όλα τα σχολεία της χώρας», εξήγησε.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Παύλος Χρηστίδης τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μια σειρά αλλαγών για την αντιμετώπιση του προβλήματος, όπως να αλλάξει το εκπαιδευτικό σύστημα. «Να καλλιεργήσουμε τα χαρακτηριστικά της ευνσυναίσθησης, των ομαδικών εργασιών, να φύγουμε από τον ατομισμό που επιβάλλεται έναντι οποιασδήποτε συλλογικότητας».

Αναφορικά με την επιβολή πενθήμερων αποβολών σε μαθητές που προβαίνουν σε πράξεις βίας, έθεσε στην κουβέντα τα αποτελέσματα διεθνών μελετών που δείχνουν ότι η συστηματική επιβολή μεγαλύτερων ποινών, στο τέλος, θα οδηγεί τα παιδιά αυτά σε ακόμη μεγαλύτερη παραβατικότητα. «Δεν λέω να πούμε όχι σε όλα και να μην επιβάλλουμε μια ποινή αλλά να μην πουλάμε ότι η πενθήμερη αποβολή είναι η λύση για τον σχολικό εκφοβισμό και τη σχολική παραβατικότητα», προσέθεσε.

Παράλληλα, χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές του Ιουνίου ως μια “χρυσή ευκαιρία” προκειμένου -όπως είπε- ο ελληνικός λαός να στείλει το δικό του μήνυμα «για τις πολιτικές της ακρίβειας, της αισχροκέρδειας, των 40 εκατομμυρίων ευρώ που έχει χάσει το ελληνικό Δημόσιο από τις τράπεζες και το ΤΧΣ, την αποκάλυψη του κ. Τερεζάκη χτες, ο οποίος αποδέχεται ότι υπάρχει μονταζιέρα στην ιστορία των Τεμπών και μια σειρά άλλων κρίσιμα ζητήματα, όπως η δικαιοσύνη και η διαφάνεια».

Έκανε, ακόμη, ιδιαίτερη αναφορά στα ζητήματα εκείνα στα οποία έχει ρίξει πολύ βάρος το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, μέσα και έξω από τη Βουλή, όπως αυτό της Golden Visa, για την οποία η θέση του κόμματος είναι ότι πρέπει να καταργηθεί συνολικά.

«Προσωπικά εκλέγομαι στο Νότιο Τομέα της Αθήνας, σε λίγα χρόνια από τώρα δεν θα μπορεί να μείνει κανένας πια διότι θα είμαστε ξένοι στον τόπο μας. Πουλάνε σπίτια με 8 και 10 χιλιάδες ευρώ το τ.μ. και αγοράζονται. Αυτό συνέβαινε μέχρι σήμερα γιατί ήταν τέτοια η διαδικασία με την Golden Visa που εξυπηρετούσε χιλιάδες ανθρώπους. Η αλλαγή που έγινε τώρα μπορεί να προστατεύει ένα κομμάτι της Αττικής ή της Θεσσαλονίκης, υπάρχει τεράστιο ζήτημα, όμως, για άλλα μέρη της χώρας μας, όπως είναι οι Κυκλάδες», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ