today-is-a-good-day
17.7 C
Athens

Εχει λόγο η ΠΟΕ – ΥΠΠΟ για την εκπροσώπηση των εργαζομένων του υπουργείου στη Βουλή;

Διαμαρτυρήθηκε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων γιατί δεν κλήθηκε στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής για νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού και ρώτησε γιατί κλήθηκε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΥΠΠΟ (ΠΟΕ- ΥΠΠΟ). Η Ομοσπονδία σήκωσε το «γάντι» και σε ανακοίνωσή της, απαντά στη διαμαρτυρία «για τον δήθεν αποκλεισμό  από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή» την οποία χαρακτηρίζει μνημείο λάσπης.

«Η  “γκεμπελίστικη σέχτα” που έχει καταντήσει τον πάλαι ποτέ κορυφαίο Επιστημονικό Σύλλογο των Ελλήνων Αρχαιολόγων σε παραμάγαζο διοργάνωσης Πανηγυριών  και “κοινωνικών εκδηλώσεων” χωρίς τιμολόγια και παραστατικά, δεν μπορεί να αποδεχτεί την αλήθεια» αναφέρει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

«Δεν εκπροσωπούν του εργαζόμενους στο Υπουργείο Πολιτισμού τα “αριστερά τσόλια” που είχαν μάθει να ασκούν παραδιοίκηση την εποχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που είχαν αναλάβει εργολαβικά την εξυπηρέτηση ημετέρων, την χάλκευση στοιχείων και την δολοφονία χαρακτήρων.

-Δεν εκπροσωπούν τους εργαζόμενους στο Υπουργείο Πολιτισμού οι “μύστες της συκοφαντίας” που κρύβουν από το λιβελλογράφημά τους, το οποίο βάπτισαν ανακοίνωση ότι, παρά τις λυσσαλέες προσπάθειες τους, στις δύο δίκες που έχουν πραγματοποιηθεί ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας και τα συνδικαλιστικά στελέχη ΑΘΩΩΘΗΚΑΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ»

(Σ. σ. Στην ανακοίνωσή του ο ΣΕΑ αναφέρει : «μέλη του Προεδρείου της -της Ομοσπονδίας-και ο ίδιος ο Πρόεδρός της είναι κατηγορούμενοι σε δίκη υπό εξέλιξη για τέσσερα κακουργήματα και ένα πλημμέλημα, για διασπάθιση δημοσίου χρήματος (συγκρότηση κι ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, υπεξαίρεση από κοινού και κατ’ εξακολούθηση) μετά από ελέγχους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων ΥΠΠΟ, την διοίκηση του οποίου ασκούσε από το 2002 ως το 2018 το προεδρείο της ΠΟΕ ΥΠΠΟ. Καλούνται λοιπόν στη Βουλή από την Υπουργό συνδικαλιστές εκπρόσωποι υπόδικοι για αδικήματα κατά του δημοσίου και όχι το σωματείο των οποίων τα μέλη είναι επιστημονικά και διοικητικά υπεύθυνα για τα αρχαιολογικά έργα και τις σωστικές ανασκαφές!)

Η ΠΟΕ- ΥΠΠΟ συνεχίζει: «Δεν εκπροσωπούν τους εργαζόμενους στο Υπουργείου Πολιτισμού τα “γκρουπούσκουλα” που έχουν κατορθώσει να χάσουν το Κτίριο που στεγαζόταν ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων για σωρεία παρανομιών για τις οποίες ελέγχονται από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, αλλά.. ξέχασαν και αυτό  να το  αναφέρουν, γιατί δεν τους συμφέρει.

-Δεν εκπροσωπούν τους εργαζόμενους στο Υπουργείο Πολιτισμού οι “καρικατούρες” που προσπαθούν να κτίσουν πολιτικές καριέρες, πουλώντας δήθεν  “επανάσταση” αλλά στην πράξη είναι οι μεγαλύτεροι ντίλερ συμφερόντων.

-Δεν εκπροσωπούν τους εργαζόμενους στο Υπουργείο Πολιτισμού οι “κηφήνες” που με την αναβλητικότητα τους έχουν οδηγήσει τους πολίτες να θεωρούν το ΥΠ.ΠΟ συνώνυμο της καθυστέρησης και της ταλαιπωρίας στις υποθέσεις τους.

-Δεν εκπροσωπούν τους εργαζόμενους στο Υπουργείο Πολιτισμού τα “απολειφάδια του Στάλιν” που δεν  αποδέχονται τα αποτελέσματα των εκλογικών διαδικασιών σε όλα τα κλαδικά Σωματεία  και στην Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ.

Τους εργαζόμενους στο Υπουργείο Πολιτισμού τους εκπροσωπούν οι εκλεγμένοι Συνδικαλιστές τους, αυτοί που ψηφίζονται δημοκρατικά από τους συναδέλφους τους, όλων των ειδικοτήτων, από άκρου εις άκρον της χώρας, αυτοί που γνωρίζουν τα πραγματικά προβλήματα και τα αιτήματα των εργαζομένων. Αυτοί είναι ο Πρόεδρος και η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού (Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ).»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ