today-is-a-good-day
18.4 C
Athens

Ν.Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ δεν θα επιτρέψει η Ελλάδα να ξαναοδηγηθεί σε συνθήκες χρεοκοπίας

Στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Μανιάτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα μεταίχμιο, έχοντας αναπτύξει ένα μοντέλο που περιλαμβάνει υπερτουρισμό, μεγάλο εμπορικό έλλειμμα, ανάπτυξη που βασίζεται στο real estate και λίγες ποιοτικές επενδύσεις στην έρευνα – και αυτό είναι ένα «μη ανθεκτικό μοντέλο» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια παρουσίασης στο Ηράκλειο, του βιβλίου του υποψηφίου ευρωβουλευτή, Γιάννη Μανιάτη.

Παρουσία βουλευτών του κόμματος στην Κρήτη, υποψηφίων ευρωβουλευτών, τοπικών στελεχών και μελών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να ξαναπεράσει αυτά που πέρασε πριν 10 και 15 χρόνια […] Πριν 15 χρόνια, μας λέγανε ότι έχουμε μια θωρακισμένη οικονομία και ήρθε η παγκόσμια οικονομική κρίση και σαρωσε την πατρίδα μας» ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Περάσαμε τις πιο επώδυνες επιπτώσεις από κάθε άλλο ευρωπαϊκό κράτος».

«Σήμερα μας λένε ότι όλα πάνε καλά, τα στοιχεία όμως δείχνουν άλλα πράγματα» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Αυτό που υφίσταται είναι «ολιγοπώλιο στην ενέργεια, ολιγοπώλιο στις τράπεζες, ολιγοπώλιο στην υγεία, ολιγοπώλιο στα τρόφιμα και εμπορικά ελλείμματα. Το μόνο που κρύβει το πρόβλημα, είναι η πλημμυρίδα των ευρωπαϊκών πόρων» υποστήριξε.

Απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε ότι υπό αυτό το πρίσμα «τα επιμελητήρια, η αυτοδιοίκηση, η κοινωνία των πολιτών, το ΠΑΣΟΚ, οι προοδευτικές δυνάμεις, πρέπει να αναδείξουμε ένα άλλο πρότυπο ανθεκτικής ανάπτυξης και κοινωνικά δίκαιης, απέναντι σε αυτό που πρεσβεύει η Νέα Δημοκρατία»: «ένα κλειστό σύστημα εξουσίας» στο πλαίσιο του οποίου «όλα τα σχεδιάζει ο Μητσοτάκης με την παρέα του» και αυτό «θα το πληρώσουμε ακριβά».

Οι ευρωπαϊκές εκλογές, «είναι μια χρυσή ευκαιρία, όχι μόνο για να αναδείξουν άξιους ευρωβουλευτές» αλλά «και δυνάμεις που πρεσβεύουν την ισχυρή πατρίδα του μέλλοντος και όχι δυνάμεις που με πελατειακό τρόπο, αμετανόητα, απασχολημένες σε ρουσφέτια ολιγαρχών, συνεχίζουν να υπονομεύουν το μέλλον του λαού μας και το μέλλον της πατρίδας μας. Όπως έκαναν και μετά την εποχή του Κώστα Σημίτη που ήρθαν το 2004 για να επανιδρύσουν το κράτος και τελικά το χρεοκόπησαν, αλλά και το 2019, που ήρθαν για να επουλώσουν τα τραύματα που είχε επιφέρει ο Τσίπρας και με τον Καμμένο στο κράτος δικαίου, και αντί να φτιάξουν κράτος δικαίου φτιάξανε υποκλοπές, Πάτσηδες, υπονόμευση της Δικαιοσύνης και επίθεση στις ανεξάρτητες αρχές» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Για μένα, προτεραιότητα είναι η χώρα μας να μην υποβαθμιστεί σε ένα κράτος της Ευρώπης, μακριά από τον παλιό πυρήνα των αρχών και των αξιών της Ένωσης» σημείωσε.

Επιπρόσθετα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «δεν μπορεί εν έτει 2024, ένας πρωθυπουργός να επιτίθεται σε ένα δικαστή και να του λέει ότι έχει προσωπική ατζέντα, όταν αυτός ο δικαστής προΐσταται μιας ανεξάρτητης αρχής».

«Αυτά είναι ντροπιαστικά για μία ευρωπαϊκή χώρα και προσομοιάζουν στην Ουγγαρία. Το ΠΑΣΟΚ δεν θα επιτρέψει η Ελλάδα να ξαναοδηγηθεί σε συνθήκες χρεοκοπίας, ούτε σε συνθήκες θεσμικής ευτέλειας» υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μίλησε για το βιβλίο του Γιάννη Μανιάτη «Επειδή δεν υπάρχει Planet B» ενώ αναφέρθηκε στη ανάγκη όπως τόνισε «στο δημόσιο διάλογο να κυριαρχήσουν τα μεγάλα προβλήματα».

«Για μένα, πράσινη μετάβαση, δίκαιη, δημοκρατική, με ανθεκτικότητα, όπως το πάει η ΝΔ, δεν μπορεί να γίνει στην Ελλάδα» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Επιπρόσθετα, έκανε λόγο για μια «επίπλαστη ευμάρεια» που στηρίζεται στην πλημμυρίδα του Ταμείου Ανάκαμψης, καθώς όπως σημείωσε «όταν τελειώσουν τα λεφτά του Ταμείου, θα καταλάβει ο λαός τι σημαίνει χαμένη ευκαιρία».

Στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Μανιάτη, χαιρετισμό απηύθυναν ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης και ο δήμαρχος Ηρακλείου, Αλέξης Καλοκαιρινός. Την παρουσίαση διοργάνωσε το βιβλιοπωλείο «Ελευθερουδάκης» και οι Εκδόσεις Πατάκη, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.

Για το βιβλίο μίλησε και ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος – τμήμα Ανατολικής Κρήτης, Γιώργος Ταβερναράκης, ενώ τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Αγάπη Ροδίτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ