today-is-a-good-day
18.4 C
Athens

Στ.Κασσελάκης: Η πράσινη ενέργεια πρέπει να υποστηριχθεί και να προαχθεί με διάφανο και δίκαιο τρόπο

Η πράσινη ενέργεια πρέπει να υποστηριχθεί και να προαχθεί με διάφανο και δίκαιο τρόπο ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης , κατά την επίσκεψη του στη Μαλάξα Χανίων όπου ενημερώθηκε για τη γραμμή υπερυψηλής τάσης που θα διαπερνά από αστικές περιοχές των Χανίων και του Αποκόρωνα.

Ο κ. Κασσελάκης ενημερώθηκε από τον πρόεδρο εργαζομένων της ΔΕΗ στα Χανιά κ. Ηλιάκη, ο οποίος του μίλησε για τον σχεδιασμό του ΑΔΜΗΕ και τις επιπτώσεις από τους εκατοντάδες πυλώνες υπερυψηλής τάσης που θα καταστρέψουν όπως είπε το περιβάλλον ενώ ταυτόχρονα εγκυμονεούν κίνδυνοι από την ακτινοβολία για ανθρώπους και ζωικό κεφάλαιο.

Ο ΑΔΜΗΕ θα τοποθετήσει τη γραμμή την οποία θα την εκμεταλλευτούν εταιρείες οι οποίες δεν έχουν προσφέρει στο κόστος των καλωδίων διασύνδεσης της Κρήτης, σύμφωνα με τον Παύλο Πολάκη που όπως επισήμανε, το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δύο τρεις μεγάλες εταιρείες δεσμεύουν όλο το μεταφορικό φορτίο με αποτέλεσμα, να ακυρώνονται οι προτάσεις που είχαν γίνει επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για μικρές παραγωγικές μονάδες, φωτοβολταϊκά στις στέγες, τα μικρά πάρκα σε συνεννόηση με δήμους κοινότητες, ομάδες παραγωγών ώστε να μπορούσε να υπάρχει διάχυση εισόδηματος στις τοπικές κοινωνίες.

Η κυβέρνηση φτιάχνει φαραωνικά έργα που ο κόσμος δεν έχει καταλάβει ακόμα τι πρόκειται να συμβεί, είπαν ο Παύλος Πολακης και ο πρόεδρος των εργαζομένων ΔΕΗ Χανίων.

Πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες ότι στα σχέδια υπάρχουν πυλώνες τεραστίων διαστάσεων που σε βάθος χρόνου θα υπάρξει διασύνδεση με ανεμογεννήτριες για την εγκατάσταση των οποίων θα χρειαστούν τεράστιοι δρόμοι που θα αλλάξει τελείως τη φυσιογνωμία στα όρη της Κρήτης.

Ο κ. Κασσελάκης ρώτησε αν η τοπική κοινωνία έχει αντιληφθεί τι πρόκειται να συμβεί, αν ενημερώνεται για τα σχέδια του ΑΔΜΗΕ και της κυβέρνησης επισημαίνοντας ότι “ως κόμμα στηρίζουμε την πράσινη ενέργεια δεν στηρίζουμε όμως το γεγονός ότι πρέπει να εξυπηρετηθούν λίγα συμφέροντα στο όνομα της πράσινης ενέργειας. Ολα όσα αφορούν δίκτυα και ενέργεια, όλα όσα αφορούν την πράσινη ενέργεια θα πρέπει να γίνουν με διάφανο και δίκαιο τρόπο, είπε ο κ. Κασσελάκης τονίζοντας πως όλες οι ενέργειες και αποφάσεις πρέπει να προστατεύουν το ίδιο το περιβάλλον και όχι καταστρέφοντάς το.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στη συνέχεια στο μνημείο πεσόντων εκτελεσθέντων στα Περιβόλια Χανίων όπου κατέθεσε τριαντάφυλλα. Όπως ανέφερε η Ελλάδα είναι γεμάτη Μαρτυρικά χωριά και πρέπει να κοιτάξουμε σοβαρά το θέμα των Γερμανικών αποζημιωσεων. Η κυβέρνηση να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση.

Αυτή την ώρα πραγματοποιεί επίσκεψη στο εμπορικό κέντρο όπου συνομιλεί με πολίτες και καταστηματάρχες ενώ στη συνέχεια θα βρεθεί στην Παλιά πόλη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ