today-is-a-good-day
15.3 C
Athens

Λ.Αυγενάκης: Να δυναμώσουν οι Διεπαγγελματικές Οργανώσεις στη χώρα μας

Την ανάγκη ενδυνάμωσης των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων στη χώρα μας τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο, Μύρωνα Χιλετζάκη και τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των μικρών Συνεταιρισμών που συμμετέχουν στην ΕΘΕΑΣ.

Όπως σημείωσε σήμερα στη χώρα μας λειτουργούν μόνο οκτώ Διεπαγγελματικές, ενώ σύντομα μπορούν να λειτουργήσουν ακόμα έξι, με τον κ. Αυγενάκη να σημειώνει ότι σύντομα θα φέρει στη Βουλή νομοσχέδιο για τη στήριξή τους.

Παράλληλα, επισήμανε ότι οι μικροί συνεταιρισμοί αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του συνεταιρίζεσθαι στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι πολιτική του ΥΠΑΑΤ είναι η ενδυνάμωση του συνεταιριστικού κινήματος στη χώρα μας καθώς και του θεσμικού του ρόλου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, ο υπουργός ενημέρωσε τους αγροτοσυνεταιριστές για τις εξελίξεις γύρω από τις αλλαγές στην ΚΑΠ και το τελευταίο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας στις Βρυξέλλες, ενώ έγινε ενημέρωση για τον επικείμενο νέο Κανονισμό του ΕΛΓΑ, για το αγροτικό 112 που έρχεται στο πλαίσιο του ψηφιακού εκσυγχρονισμού του Οργανισμού, καθώς και για τα τελευταία στοιχεία των ελέγχων των μεικτών κλιμακίων, οι οποίοι ενισχύονται εν όψει Πάσχα και στο κρέας, πέραν του γάλακτος, των παραγόμενων από αυτό προϊόντων, των οπωροκηπευτικών και του μελιού.

Τέλος, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συναντήθηκε και με την Επιτροπή Αγροτικών Συλλόγων Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία του ΓΓ, Γιώργου Στρατάκου και νέου αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ, Χρήστου Φλώρου. Συζήτησαν για τον νέο κανονισμό του ΕΛΓΑ, τις αλλαγές στην ΚΑΠ και τις προοπτικές της αγροτικής παραγωγής στην Κεντρική Μακεδονία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ