today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Πώς «καταρρίπτει» η Κυβέρνηση το αφήγημα περί «μοντάζ» συνομιλιών στην τραγωδία των Τεμπών

«Μπαρούτι» μυρίζει το πολιτικό σκηνικό μετα τη θεωρία περί “κοπτοραπτικης” στις ηχητικές καταγραφές τη νύχτα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, την πρόταση δυσπιστίας από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης και τη… φαεινή ιδέα Κασσελάκη για πρόωρες εκλογές με διεθνείς παρατηρητές!

Του Κώστα Πασίση 

Η κυβέρνηση περνώντας στην αντεπίθεση  χαρακτήρισε «καλοδεχούμενη» την πρόταση δυσπιστίας, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι η εν λόγω πρωτοβουλία λειτουργεί ως… δώρο για την ΝΔ, καθώς αναμένεται να καταψηφιστεί από το σύνολο των βουλευτών της

Στην Ελλάδα ποτέ δεν έχει πέσει κυβέρνηση από πρόταση δυσπιστίας, που στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων γίνεται για το θεαθήναι και τη δημιουργία εντυπώσεων και κλίματος…

Όπως επισημαίνει συνεργάτης του Πρωθυπουργού, τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης  όσο  οι υπουργοί και οι βουλευτές που θα μιλήσουν θα αποδημήσουν με χειροπιαστά επιχειρήματα  τα περί μοντάζ των ηχογραφημένων συνομιλιών πάνω στο οποίο στήθηκε ένα επικίνδυνο αφήγημα μόνο, για να «ροκανιστούν» τα ποσοστά της κυβέρνησης και να αμφισβητηθεί η παντοδυναμία της.

Στην  αναμενόμενη άγρια «κόντρα» βάσει των ανακοινώσεων και των διαρροών εκατέρωθεν μεταξύ κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης, το νέο ενδιαφέρον στοιχείο είναι τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα, που κατά δήλωση του Παύλου Μαρινάκη, θέλουν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα.

Το ισχυρό χαρτί της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού είναι η ομολογία του σταθμάρχη  ο οποίος  επίσημα έχει αναλάβει την ευθύνη των πράξεων του. 

«Ο ίδιος έχει αναγνωρίσει την ύπαρξη «ανθρώπινου λάθους. Από κει και πέρα η Δικαιοσύνη ερευνά όλες τις υπόλοιπες πτυχές του τραγικού δυστυχήματος. Ποιος είναι ο λόγος που η συγκεκριμένη εφημερίδα ανοίγει ένα τέτοιο θέμα, ενώ όλες οι πλευρές έχουν συμφωνήσει γύρω από αυτό», τονίζεται από την κυβέρνηση.

Αυτή είναι μια διάσταση πάνω στην οποία θα εστιάσει η κυβέρνηση για να καταρρίψει τη θεωρία της συγκάλυψης της τραγωδίας και της μονταζιέρας…

Επίσης η κυβέρνηση θα επικεντρώσει στο γεγονός ότι η Δικαιοσύνη έχει στα χέρια της αυτούσιο το υλικό ώστε να διεξάγει με αποτελεσματικό τρόπο την έρευνά της για την αναζήτηση της αλήθειας. 

Το γεγονός της μη αλλοίωσης, όπως επισημαίνεται,  αναγνωρίζεται  και στο ίδιο το δημοσίευμα του Βήματος παρά τον παραπλανητικό του τίτλο…

Κυβερνητικά πυρά σε Κασσελάκη-Ανδρουλάκη  

Στο «στόχαστρο» της κυβέρνησης βρίσκονται τόσο ο Στέφανος Κασσελάκης όσο και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Ο κ. Κασσελάκης περνάει σε άλλη πίστα και από την γελοιοποίηση γίνεται συνειδητός υπονομευτής του πολιτεύματος», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δίνοντας μια… πρόγευση για το τι έπεται στη Βουλή…

Στην προκειμένη περίπτωση η κυβέρνηση επιχειρεί να παρουσιάσει τον κ. Κασσελάκη ως απειλή για τη δημοκρατία και το πολίτευμα.

Ήδη στο Μαξίμου οι «ειδικοί» εχουν ανεβάσει το επίπεδο πολιτικού «κινδύνου» για τη ΝΔ, αναφορικά με τον  πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτός του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, τα κυβερνητικά πυρά θα στραφούν στοχευμένα και στον Νίκο Ανδρουλακη ο ο οποίος υιοθέτησε σε χρόνο ρεκόρ, που προκαλεί απορίες, το επίμαχο δημοσίευμα.

Κατά την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι ο «πρόθυμος» αρχηγός που υιοθέτησε πλήρως τη θεωρία περί μονταζιέρας και ταυτίστηκε με τα ισχυρά συμφέροντα. 

Απόρροια αυτής της σύμπλευσης ήλθε η πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση, που στηρίχθηκε  από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης.

Η κυβέρνηση στη Βουλή αναμένεται να  κατηγορήσει ευθέως ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για  «εργαλειοποίηση» του ανθρώπινου πόνου, με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων που στηρίζεται πάνω σε ένα de facto ψέμα.

Όπως τονίζεται η προσπάθεια αυτή  έχει ως στόχο την αποσταθεροποίηση και την επιστροφή της χώρας στην περίοδο της τοξικότητας και του μίσους. 

Τι επιδιώκει η Αντιπολίτευση

Από την άλλη… όχθη, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και λοιπές δυνάμεις, με την πρόταση δυσπιστίας στοχεύουν να ενισχύσουν το αφήγημα της συγκάλυψης από το Μαξίμου της εθνικής τραγωδίας που έχει ευήκοα ώτα στην κοινωνία για πολλούς και διάφορους λόγους.

Να βάλουν στο κάδρο των ευθυνών της συγκάλυψης τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γεγονός που έχει γίνει ήδη ορατό από τις δηλώσεις των στελεχών της αντιπολίτευσης.

Να διατηρήσουν το θέμα στην κορυφή της επικαιρότητας καθώς η τραγωδία εκτιμάται ότι έχει αρνητικό αντίκτυπο και πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση στις ευρωεκλογές.

Στις προτεραιότητες των κομμάτων της αντιπολίτευσής, που έκαναν μια «συγκυριακή συμμαχία», με ημερομηνία λήξης την ερχόμενη Παρασκευή, ίσως και …νωρίτερα, είναι να αναδείξουν ότι στην Ελλάδα δε λειτουργεί το κράτος Δικαίου και υπάρχει ζήτημα διαφάνειας…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ