today-is-a-good-day
14.8 C
Athens

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η 25η Μαρτίου στο Ηράκλειο – Ο Λ.Αυγενάκης εκπροσώπησε την κυβέρνηση

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα, παρουσία επισήμων, εκπροσώπων φορέων και πλήθους πολιτών, πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο η παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Η παρέλαση ξεκίνησε από τη Λεωφόρο Δημοκρατίας στο ύψος του μνημείου Μάχης Κρήτης και κατέληξε στην Καινούργια Πόρτα, μέσω της πλατείας Ελευθερίας και των οδών Αβέρωφ και Έβανς.

Οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες και ιδιαίτερα οι μαθητές και μαθήτριες, αλλά και τα στρατιωτικά τμήματα καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο, που λόγω και του ευνοϊκού καιρού «πλημμύρισε» τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος με το τέλος της παρέλασης δήλωσε: «Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες, σε όλες τις Ελληνίδες, σε όλους τους Κρήτες σε όλους τους Ηρακλειώτες. Η χώρα μας πορεύεται υπερήφανη, ανοδικά. Υπερήφανη σε μία Ευρώπη που διαρκώς δοκιμάζεται, με την χώρα μας να δίνει το δικό της παρών σε αυτή τη νέα προσπάθεια, σε αυτή την καινούργια σελίδα της ιστορίας. Η νέα γενιά των πολιτών που σήμερα συμμετείχε στην παρέλαση και τη θαυμάσαμε, δίνει το δικό της μήνυμα. Ένα μήνυμα υπερηφάνειας, ένα μήνυμα ομοψυχίας και είμαστε βέβαιοι πως ήρθε η ώρα και εμείς να δημιουργήσουμε τη δικιά μας ιστορία, να γράψουμε τη δικιά μας ιστορία. Χρόνια πολλά σε όλους».

Ευχές για την επέτειο της 25ης Μαρτίου έστειλαν ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, βουλευτές αλλά και εκπρόσωποι φορέων και τοπικών αρχών. «Οι προηγούμενες γενιές έχουν πληρώσει ένα πολύ βαρύ τίμημα για να βρισκόμαστε εμείς σήμερα εδώ. Πρέπει να έχουμε γνώση και συναίσθηση και πρέπει βεβαίως να κοιτάζουμε μπροστά, στο μέλλον» δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ηρακλείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ