today-is-a-good-day
33.6 C
Athens

Θ.Κοντογεώργης: Οι ευρωεκλογές δεν προσφέρονται για αποχή, διαμαρτυρία, εφησυχασμό και αδιαφορία

Ευρωεκλογές και δημοσκοπήσεις, αλλά και η τραγωδία των Τεμπών τέθηκαν επί τάπητος στη ραδιοφωνική συνέντευξη του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Θανάση Κοντογεώργη, στο «ΣΚΑΪ».

Με την επισήμανση, κατ’ αρχάς, ότι η κυβέρνηση λαμβάνει «σοβαρά υπ’ όψιν τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων», ο Θ. Κοντογεώργης υπογράμμισε ότι «εντείνεται η δουλειά μας στα θέματα που προτεραιοποιούνται ως βασικά από τους πολίτες, όπως η αντιμετώπιση της ακρίβειας, η ασφάλεια κ.α. Τα διακυβεύματα είναι σημαντικά για αυτές τις ευρωεκλογές, αυτή η εκλογική αναμέτρηση δεν προσφέρεται ούτε για αποχή ούτε για διαμαρτυρία ούτε, βέβαια, για εφησυχασμό και αδιαφορία από κανέναν».

Εξ άλλου, συνέχισε, «θα μπορούσαμε να μείνουμε σε μια εύκολη ανάγνωση (σ.σ. των δημοσκοπήσεων), που δείχνει υπεροχή και κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας σε σχέση με την πρόθεση ψήφου. Αλλά υπάρχουν ζητήματα που προβληματίζουν τους πολίτες – σε αυτά δείχνουμε εμείς το μεγαλύτερο ενδιαφέρον». Τα ζητήματα αυτά είναι «τα μέτωπα που έχουν να κάνουν με τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, φυσικά, θα γίνει πολιτικό ταμείο στις ευρωεκλογές που έρχονται».

Ειδικότερα, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ ξεχώρισε τρία θέματα: το μέτωπο της ακρίβειας – για το οποίο είπε πως «έχουμε ήδη κάποια αποτελέσματα […] βλέπουμε ότι υπάρχει κάποια μείωση» -, την ασφάλεια των πολιτών και την υγεία. «Οι πολίτες αξιολογούν αρκετά θέματα πριν φθάσουν στην κάλπη, επομένως θα αξιολογήσουν και την προσπάθεια που κάνουμε σε σχέση με την αντιμετώπιση της καθημερινότητας, τα διαρθρωτικά προβλήματα […] αλλά και βέβαια πώς θα εξασφαλίσουμε να υπάρχει σταθερότητα στη χώρα σε ένα ευρύτερο ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον προκειμένου η χώρα μας να συνεχίσει να κάνει βήματα προς τα μπρος».

Όσον αφορά «τη διαχείριση της τραγωδίας των Τεμπών […] στη δικαιοσύνη έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη, προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς για να διαλευκανθεί η υπόθεση». Από εκεί και πέρα, όλοι, πολιτεία και κόμματα, «αξιολογούμαστε σε αυτή τη συγκυρία». Ερωτηθείς αν υπάρχει θέμα στην κυβέρνηση για τον πρώην υπουργό Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή, ο Θανάσης Κοντογεώργης απάντησε ως εξής:

«Ο κ. Καραμανλής έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη με το τραγικό δυστύχημα, υπάρχει μια εν εξελίξει διαδικασία εν όψει της δικαιοσύνης». Αφού διερωτήθηκε δε, «ποια είναι αυτή η υποτιθέμενη συγκάλυψη;», παρέπεμψε σε σημερινές δηλώσεις του πρώην υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος «ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία συσχέτιση και αιτιώδης συνάφεια μεταξύ της εκτέλεσης της σύμβασης και του αδικήματος της ανθρωποκτονίας».

Τούτου δοθέντος, συμπέρανε ο υφυπουργός, «έχουμε την αντίφαση, τα κόμματα να χρησιμοποιούν ως επιχείρημα ότι αν είχε εκτελεσθεί η σύμβαση, θα είχε αποφευχθεί το δυστύχημα». Ως εκ τούτου, «υπάρχει μια αδυναμία από τα κόμματα της αντιπολίτευσης -πέρα από το να πετούν λάσπη- να προσδιορίσουν τις παραλείψεις και τον πυρήνα των αδικημάτων, δεν το έχουμε ακούσει αυτό», υποστήριξε επίσης.

Στην υπόθεση των Τεμπών, προσέθεσε, «οι ψηφοφόροι της ΝΔ είναι λογικό να αισθάνονται εξαιρετικά δυσάρεστα και θλιβερά. Ταυτόχρονα, όμως, πρέπει να αναδεικνύονται τα λογικά επιχειρήματα» ανέφερε ακόμη, αναγνωρίζοντας ότι «προφανώς χρειάζεται μεγαλύτερη εξήγηση από την πλευρά μας». Άλλωστε, κατέληξε, «είναι ένα θέμα που επηρεάζει κάθε σπίτι, ρίχνει βαριά τη σκιά του».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ