today-is-a-good-day
18.2 C
Athens

Η Φινλανδία αποκαθιστά τη χρηματοδότηση της UNRWA

Η Φινλανδία θα επαναλάβει τη χρηματοδότηση της της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA), που κατηγορείται από το Ισραήλ για δεσμούς με τη Χαμάς, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου και Ανάπτυξης.

Η UNRWA βρίσκεται στο επίκεντρο μιας διαμάχης αφότου το Ισραήλ υποστήριξε στα τέλη Ιανουαρίου ότι 12 από τους σχεδόν 13.000 εργαζομένους της στη Γάζα εμπλέκονται στην επίθεση που διέπραξε η Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου. Περίπου 15 χώρες, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ, διέκοψαν τον ίδιο μήνα τη χρηματοδότησή τους στην υπηρεσία αυτήν.

“Η βελτίωση του τρόπου με τον οποίο η UNRWA διαχειρίζεται τους κινδύνους, κάτι που σημαίνει ότι προλαμβάνει και ξεκινά να παρακολουθεί στενά τυχόν ανάρμοστες συμπεριφορές, προσφέρει επαρκείς εγγυήσεις σε εμάς σε αυτό το σημείο ώστε να συνεχίσουμε τη στήριξή μας”, δήλωσε ο Βίλε Τάβιο.

Ο Τάβιο πρόσθεσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι κάποια από τα χρήματα που προσφέρει η Φινλανδία στην UNRWA θα χρησιμοποιηθούν για τη διαχείριση κινδύνων.

Κάποιες χώρες, μεταξύ των οποίων η Αυστραλία, ο Καναδάς και η Σουηδία, έχουν αποκαταστήσει τη χρηματοδότηση της UNRWA, ενώ κάποιες χώρες του Κόλπου, όπως η Σαουδική Αραβία, έχουν αυξήσει τις δωρεές τους στην υπηρεσία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ