today-is-a-good-day
24.1 C
Athens

Να’ χα χίλια μάτια την Εθνική να βλέπω!

Βραδιά… όνειρο για την Εθνική Ελλάδας και απέχει μόλις ένα παιχνίδι από την πρόκριση στα τελικά του EURO 2024. Η “γαλανόλευκη” δεν έδειξε… έλεος στο Καζακαστάν, όπου και την υπερκέρασε με… πεντάρα (6-0) στην “OPAP Arena” και πάει στην Τιφλίδα κόντρα στη Γεωργία για να τελειώσει το… έργο της για την επιστροφή της σε μεγάλη διοργάνωση μετά από 10 χρόνια!

Μόλις στο 7′ Ο Πέλκας βρέθηκε στην περιοχή, έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στον αμυντικό, επέστρεψε στον Έλληνα εξτρέμ που δοκίμασε ξανά το σουτ, ο Σάτσκι απέκρουσε και με τη βοήθεια του δοκαριού έδιωξε τον κίνδυνο και στη συνέχεια της φάσης, ανατράπηκε και κέρδισε το πέναλτι και ο Μπακασέτας ανέλαβε την εκτέλεση και άνοιξε το σκορ στο 9′.

Μάλιστα στο 15′ έγινε το 2-0. Ο Μάνταλος έδωσε εξαιρετικά στον Μασούρα, εκείνος έβγαλε τη σέντρα και ο Πέλκας με καρφωτή κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα της “γαλανόλευκης” και ουσιαστικά έβαλε τις βάσεις για τη νίκη.

Στο 37′ το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα τρίτωσε το… καλό! Ο Κουρμπέλης άνοιξε δεξιά για τον Μασούρα, αυτός έβγαλε νέα υπέροχη σέντρα με το εξωτερικό και 3-0 με τον Ιωαννίδη σε κενή εστία!

Τρία λεπτά αργότερα, ο Τσιμίκας είναι αυτός που σέντραρε από τα δεξιά με το αριστερό πόδι και ο Κουρμπέλης πετάχτηκε ανάμεσα στα στόπερ του Καζακστάν και έγραψε το 4-0 με καρφωτή κεφαλιά!

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν ρυθμό και δημιούργησε ευκαιρίες για τη μείωση του σκορ,  αλλά η ελληνική ομάδα έφτασε εντέλει και σε πέμπτο γκολ στο 86’ όταν από καλοχτυπημένο κόρνερ του Τσιμίκα, ο Ταπάλοφ στην προσπάθειά του να αποκρούσει έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας της ομάδας του για το 5-0 της Εθνικής, ενώ στο 90΄ ο Μασούρας έφτασε πολύ κοντά και σε 6ο γκολ για την Ελλάδα, αλλά το πλασέ του κόντραρε κι έφυγε κόρνερ, στην τελευταία καλή ευκαιρία του αγώνα.

Έτσι η Ελλάδα έχει την Τρίτη ραντεβού με την… ιστορία, όπου ταξιδεύει με την Γεωργία στην Τιφλίδα για την πρόκριση στα γήπεδα της Γερμανίας.

ΕΛΛΑΔΑ (Γκουστάβο Πογιέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ (67’ Ρότα), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος (46’ Ρέτσος), Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Μάνταλος, Μπακασέτας (74’ Μπουχαλάκης), Μασούρας, Πέλκας (64’ Κωνσταντέλιας), Ιωαννίδης (64’ Γιακουμάκης).

ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ (Μάγκομεντ Άντιεφ): Σάτσκι, Καΐροφ (46’ Ταπάλοφ), Μπίστροφ, Μαρότσκιν, Γερλάνοφ, Βορογκόφσκι, Τσεσνόκοφ (68’ Ζούεφ), Μπεϊσεμπέκοφ (46’ Σαντιμπέκοφ), Ζαϊντουντίνοφ, Αστάνοφ (46’ Οράζοφ), Σαμορόντοφ (77’ Αϊμπέτοφ).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ