today-is-a-good-day
23.7 C
Athens

Επίσημη επίσκεψη του Λ.Αυγενάκη στο Ζάγκρεμπ

Επίσημη επίσκεψη στην Κροατία, ύστερα από πρόσκληση της ομολόγου του, Marija Vučković, πραγματοποιεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης. Κατά την επίσκεψή του στο Ζάγκρεμπ, ο Έλληνας υπουργός θα έχει σήμερα το πρωί στις 9:00 συνεργασία με την κ. Marija Vučković, καθώς και με τους υφυπουργούς, Tugomir Majdak και Zdravko Tušek.

Στη διμερή συνάντηση των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Κροατίας θα μετάσχουν επίσης η πρεσβευτής της Ελλάδας στο Ζάγκρεμπ, Αντωνία Κατζουρού, ο Μιχαήλ Χαροκόπος, Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Ζάγκρεμπ, ενώ από πλευράς Κροατίας θα μετάσχουν οι: Anita Sever-Koren, Διευθύντρια της Διεύθυνσης Αγροτικής Πολιτικής, ΕΕ και Διεθνούς Συνεργασίας, Željka-Gudelj Velaga, Διευθύντρια της Διεύθυνσης Στήριξης Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, Mladen Fruk, Διευθυντής Επαγγελματικής Υποστήριξης για την Αγροτική Ανάπτυξη, Petra Badovinac, Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Διεθνούς Συνεργασίας και Εμπορικών Σχέσεων και Irena Georgievski, Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Διεθνούς Συνεργασίας.

Στις 10:30, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, θα παραστεί σε εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Δασών και, στη συνέχεια, θα επισκεφθεί γεωργικές εκμεταλλεύσεις.

Αντικείμενο των συζητήσεων θα είναι η ανάπτυξη δράσεων για την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Κροατίας στον αγροτικό τομέα με την οικοδόμηση μίας ισχυρής συμμαχίας στρατηγικής σημασίας στον αγροδιατροφικό τομέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ