today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Συνάντηση του K.Μητσοτάκη με την ΠτΔ σήμερα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 11:00 θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων.

Κ.Μητσοτάκης: Η σταθερότητα και η ευημερία της Αιγύπτου είναι καίριας σημασίας για την ΕΕ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Abdel Fattah El-Sisi στο Κάιρο, αρχικά σημείωσε πως «υποστηρίζουμε επί πολύ καιρό μια ισχυρότερη και στενότερη εταιρική σχέση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Αιγύπτου, η σημερινή ημέρα είναι πράγματι μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή».

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως η εφαρμογή της Συνολικής και Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης με την Αίγυπτο θέτει σαφείς στόχους όσον αφορά στην ενίσχυση της σχέσης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Αιγύπτου και αναγνωρίζει ένα πολύ απλό γεγονός: ότι η σταθερότητα και η ευημερία της Αιγύπτου είναι καίριας σημασίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Και η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι σταθερός υποστηρικτής των σχέσεων της Αιγύπτου με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως πράττει έως τώρα, και να αναγνωρίζει τον κρίσιμο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Αίγυπτος σε πολλούς τομείς κοινού ενδιαφέροντος», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Και πρόσθεσε: «Αυτή η στρατηγική εταιρική σχέση υπογράφεται σε μία περίοδο μεγάλων αναταραχών στη Μέση Ανατολή. Το ζήτημα συζητήθηκε εκτενώς στις συναντήσεις μας και όλοι είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι για την κατάσταση στη Γάζα, ιδίως ενόψει μιας πιθανής χερσαίας εισβολής στη Ράφα, η οποία, όπως είπε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία. Η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα απλώς είναι απαράδεκτη. Η κατάσταση απαιτεί την άμεση κατάπαυση του πυρός, την απελευθέρωση όλων των ομήρων και το άνοιγμα όλων των οδών για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, προκειμένου να ανακουφιστούν οι αθώοι που υποφέρουν στη Γάζα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ