today-is-a-good-day
23.7 C
Athens

Μ.Σχοινάς: Πρότυπα του αθλητισμού,του πολιτισμού, της φιλοσοφίας μπορούν να κινητοποιήσουν τους νέους να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές

Προσωπικότητες που πρωταγωνιστούν στον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τη φιλοσοφία πρέπει να επιστρατευτούν για να εξηγήσουν στους νέους την ανάγκη του να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές και να τους κινητοποιήσουν, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς μιλώντας σε εκδήλωση του Euronews στις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας ότι «τα πρότυπα είναι οι άνθρωποι που χρειαζόμαστε».

«Όλοι παρακολουθήσατε την τοποθέτησή μου για την Τέιλορ Σουίφτ, αλλά έχω κάτι άλλο κατά νου. Δείτε τι συνέβη κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος για το Brexit. Είχαμε τόσες εμπνευσμένες φιλοευρωπαϊκές προσωπικότητες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όμως η ψήφος για το «ναι» απέτυχε να κινητοποιήσει. Και ήταν λάθος που το πληρώσαμε ακριβά. Ας μην κάνουμε το ίδιο λάθος στις ευρωεκλογές» σημείωσε ο κ. Σχοινάς.

Προσέθεσε ότι «υπάρχουν τόσοι πολλοί ηγέτες εκεί έξω, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό, στις τέχνες και στη φιλοσοφία, στις δημιουργικές βιομηχανίες. Είμαστε ο φθόνος του κόσμου όταν πρόκειται για ποδόσφαιρο, για όλους τους τομείς που διαπρέπουμε».

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής επισήμανε ότι «οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους είναι αφοσιωμένοι Ευρωπαίοι. Δουλεύουν πέρα από τα σύνορα. Αποκτούν φήμη πέρα από τα σύνορα. Τι κακό έχει αυτοί οι άνθρωποι να μιλάνε με νέους Ευρωπαίους και να τους λένε να πάνε να ψηφίσουν; Αυτό είναι, νομίζω, κάτι που πρέπει να αγκαλιάσουν και οι κυβερνήσεις. Το κάνω από τις Βρυξέλλες. Δεν νομίζω ότι οι επίτροποι είναι οι κατάλληλοι άνθρωποι για να μιλήσουν με τους νέους, να τους πουν να πάνε να ψηφίσουν, μάλλον θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ