today-is-a-good-day
18.2 C
Athens

Η ΝΔ μπαίνει στη μάχη των ευρωεκλογών με τον γαλάζιο «πυρσό» και σκληρά διλήμματα

Με το ιστορικό σύμβολο της ΝΔ, το «γαλάζιο πυρσό» με ένα …ελαφρό λίφτινγκ και με σκληρά διλήμματα, ξεκινά τον προεκλογικό αγώνα των ευρωεκλογών η ΝΔ, όπως φαίνεται από την ομιλία του Πρωθυπουργού στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, ενόψει του συνεδρίου του κόμματος στις αρχές Απριλίου.

Του Κώστα Πασίση

Η συσπείρωση και η ενότητα του κόμματος πριν την κρίσιμη εκλογική μάχη του Ιουνίου είναι από τους βασικούς στόχους του γαλάζιου επιτελείου. Εξου και το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης άρχισε και έκλεισε την ομιλία του, με σημείο αναφοράς τον …ξεχασμένο παραδοσιακό πυρσό της ΝΔ.

Ο πυρσός της ΝΔ συμβολίζει την ιστορία, την παράδοση αλλά και το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας στο πλαίσιο της Ευρώπης.

Ταυτόχρονα, όμως, αποτελεί και ένα στοιχείο ανοίγματος προς τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της ΝΔ, που είναι και ο βασικός «κορμός» του κόμματος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της ΝΔ ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει ένα επετειακό σήμα για το κόμμα το οποίο θα έχει τον αριθμό 50 και στην κορυφή τη φλόγα του γαλάζιου πυρσού.

Υψηλού συμβολισμού και διόλου τυχαία είναι και η κίνηση, ότι το μοναδικό προσυνέδριο της ΝΔ πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, που είναι η καρδιά της Βόρειας Ελλάδας, όπου το τελευταίο διάστημα η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου και η ΝΙΚΗ του Δημ. Νατσιού παρουσιάζουν αυξημένα ποσοστά σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, αλλά και τις κυλιόμενες μετρήσεις που φθάνουν στο Μαξίμου.

Αυτή η άνοδος των προαναφερόμενων κομμάτων μπήκε στο στόχαστρο της ΝΔ.

«Κομματίδια που βλέπουν τις ευρωεκλογές με τον μεγεθυντικό φακό για το ανάστημά τους. Αυτά που κρύβουν τον αντιευρωπαϊσμό τους κάτω από δήθεν πατριωτικά συνθήματα, βλέπουν μόνο τη σκιά τους. Ο ψευτοπατριωτισμός αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο του απατεώνα», τόνισε με σφοδρότητα  ο κ. Μητσοτάκης, προαναγγέλλοντας ότι αυτές οι επιθέσεις θα συνεχιστούν μέχρι να κλείσουν οι κάλπες των ευρωεκλογών.

Διλήμματα και επίθεση στο Κασσελάκη

Ένα δεύτερο κομβικό στοιχείο που αποκαλύφθηκε από την ομιλία του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, είναι ότι η ΝΔ στην πορεία προς τις ευρωεκλογές θα «παίξει» πολύ με τα διλήμματα. Μια τακτική που ακολουθήσε και στις εθνικές εκλογές.

Το δίλημμα που έθεσε χθες ο κ. Μητσοτάκης είναι ποιο κόμμα πιστεύουν οι πολίτες ότι μπορεί να εκπροσωπήσει καλύτερα τα ελληνικά συμφέροντα στην Ευρώπη.

«Ποιος μπορεί να εκπροσωπήσει καλύτερα τις αξίες της ελληνικής κοινωνίας και παράδοσης σε επίπεδο ΕΕ.

Ποιος μπορεί να διεκδικήσει αποτελεσματικότερα τα συμφέροντα της Ελλάδας στις δύσκολες διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες. Ποιος Διαθέτει την εμπειρία, τη στάση και την ικανότητα να ενισχύσει τη φωνή της Ελλάδας στο εξωτερικό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Απ’ ότι φαίνεται ο Πρωθυπουργός με τα σκληρά διλήμματα θέλει  να χαράξει ξεκάθαρες γραμμές αντιπαράθεσης  με τα υπόλοιπα κόμματα και πολιτικούς αρχηγούς. Να καθορίσει με ακρίβεια τι διαφοροποιεί τη ΝΔ από τα άλλα κόμματα.

Επίσης, επιδιώκει να τονίσει ότι η ψήφος  στις εκλογές δεν είναι απλά η στήριξη ενός κόμματος, αλλά μια κρίσιμη πολιτική απόφαση που αφορά το μέλλον της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, τόσο ο Κυριάκος Μητσοτακης, όσο και το Μαξίμου ξορκίζουν τη λεγόμενη χαλαρή ψήφο των ευρωεκλογών.

«Δεν προσφέρονται για αδράνεια οι κάλπες των ευρωεκλογών και δεν προσφέρονται για διαμαρτυρία», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτακης έχοντας προφανώς κατά νου και το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στο δεύτερο γύρο…

Τέλος, ο Πρωθυπουργός εξαπέλυσε για άλλη μια φορά σφοδρή επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του.

«Έφτιαξαν έναν νόμο εναντίον του Μητσοτάκη, αλλά τελικά αυτό στρίμωξε τον Κασσελάκη. Επί μήνες ερωτάται αν έχει εταιρείες στο εξωτερικό, κάτι που απαγορεύει ρητά η ισχύουσα διάταξη του 2016 που ψηφίστηκε από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ. Και πώς απαντά; Λέγοντας ότι θα ρωτήσει τους δικηγόρους του. Και, στο μεταξύ, αυτές οι εταιρείες δανείζουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Βγάλτε εσείς τα συμπεράσματά σας», ανέφερε, προαναγγέλλοντας μια «μετωπική» σύγκρουση ενόψει των εκλογών του Ιουνίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ