today-is-a-good-day
22.5 C
Athens

Στ.Καλαφάτης: Εδώ να σπουδάζουν τα παιδιά μας, εδώ να παράγουμε παιδεία, εδώ να δημιουργούμε θέσεις εργασίας

«Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος: Να απελευθερώσουμε τη δύναμη της εκπαίδευσης και να ενισχύσουμε την κοινωνική κινητικότητα. Να κάνουμε την Πατρίδα μας κέντρο εκπαίδευσης και πολιτισμού. Εδώ να σπουδάζουν τα παιδιά μας, εδώ να παράγουμε Παιδεία, εδώ να δημιουργούμε θέσεις εργασίας» ανέφερε ο γενικός γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, μιλώντας επί του σχεδίου νόμου του υπουργείου Παιδείας για την «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου και το πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων» στην ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Καλαφάτης καυτηρίασε την στάση της αντιπολίτευσης και εστίασε την επίθεσή του κυρίως σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως εμείς σε αντίθεση με εσάς «θέλουμε εδώ να σπουδάζουν τα παιδιά μας. Εδώ να παράγουμε Παιδεία. Εδώ να δημιουργούμε θέσεις εργασίας».

Ο γενικός γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, παρατήρησε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία και το ΠΑΣΟΚ στην προτελευταία συνταγματική αναθεώρηση, μπλόκαραν την αλλαγή του άρθρου 16 του Συντάγματος» και πρόσθεσε ότι «σήμερα, οι αυτοαποκαλούμενοι προοδευτικοί παραμένουν σταθεροί στις αγκυλώσεις του αναχρονισμού – συναντιώνται και πάλι σαν ομάδες αντίδρασης στην πρόοδο.

Αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καλαφάτης είπε πως «αφού ο ίδιος σπούδασε σε μη κρατικό αμερικάνικο Πανεπιστήμιο, αντιτάσσεται στο ενδεχόμενο να έρθει ένα τέτοιο πανεπιστήμιο στη χώρα μας», ενώ για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είπε πως «άλλα λέει το πρωί και άλλα το βράδυ. Ο ίδιος δήλωσε πως δεν θα σταθούν εμπόδιο στην ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων και ο ίδιος μας είπε και το ακριβώς αντίθετο: Ότι δεν θα ψηφίσουν τον νόμο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ