today-is-a-good-day
27.4 C
Athens

Ξεκινά η μάχη για τις ευρωεκλογές. Το σχέδιο δράσης και τα πρώτα διλήμματα της ΝΔ

Άρχισε να «τρέχει» η προεκλογική περίοδος για τις ευρωεκλογές, με τον Πρωθυπουργό να θέτει το πολιτικό πλαίσιο και το διακύβευμα της «ευρω-μάχης» του Ιουνίου κατά την ομιλία στη ΔΑΠ και να συναντά στο Μαξίμου τον επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος αναμένεται να είναι εκ νέου υποψήφιος στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Του Κώστα Πασίση

Έντονο προεκλογικό «χρώμα» είχε η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΔΑΠ, θέτοντας τη νεολαία της ΝΔ σε συναγερμό και επιφυλακή ενόψει της νέας εκλογικής αναμέτρησης σε ενενήντα ημέρες.

Χαρακτήρισε κρίσιμη την εκλογική μάχη του Ιουνίου και υπογράμμισε ότι  το κοντέρ έχει  μηδενίσει και οι κάλπες τον Ιούνιο θα είναι άδειες, αλλά πρέπει να γεμίσουν εκ νέου με γαλάζια ψηφοδέλτια».

Ο Πρωθυπουργός με τη συγκεκριμένη φράση του επιχείρησε να κινητοποιήσει τη νεολαία του κόμματος, τα μέλη και τους ψηφοφόρους της ΝΔ να πάνε να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, για να μην επαναληφθεί το φαινόμενο του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών.

Υπογράμμισε ότι η αναμέτρηση αυτή είναι σημαντική τόσο για το μέλλον της ΝΔ αλλά και της Πατρίδας.

Εν ολίγοις προσπάθησε να εμπνεύσει τη νέα γενιά και να ενισχύσει την Παράταξη που έχει πλέον 50 χρόνια Ιστορίας.

Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε πυρά σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη στάση τους για τα ιδιωτικά ΑΕΙ, τονίζοντας  ότι ο κ. Κασσελάκης και ο κ. Ανδρουλάκης ανταγωνίζονται στο ποιος θα έχει τη χειρότερη επίδοση, και αναμένει πως μέχρι τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών θα υπάρξουν προσπάθειες υπονόμευσης της Παράταξής του από την Αντιπολίτευση.

Εκλογικά διλήμματα 

Στην Πειραιώς  έχουν ξεκινήσει οι προεκλογικές συσκέψεις, με αφορμή και το συνέδριο του κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί από τις 5  έως τις 7 Απριλίου και θα έχει έντονο το άρωμα των ευρωεκλογών…

Ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αρχίσει να ξετυλίγει το σχέδιο δράσης του, με τα πρώτα πολιτικά διλήμματα να κάνουν την εμφάνιση τους και να δίνουν στίγμα…

Προ ημερών ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους αγρότες, ήταν αρκετά σαφής; «Ποιον εμπιστεύεστε να διαπραγματευτεί στην Ευρώπη; ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επί της ουσίας καλεί τους αγρότες  να επιλέξουν ανάμεσα σε αυτόν και στους πολιτικούς του αντιπάλους, όσον αφορά την ικανότητα διαπραγμάτευσης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ψήφος στους Κασσελάκη-Ανδρουλάκη ίσως θέσει σε κίνδυνο τα συμφέροντα της Ελλάδας στην Ευρώπη, που αφορούν και τους αγρότες.

Επίσης, υπογραμμίζει την κρισιμότητα των διαπραγματεύσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο και   προβάλλει τον εαυτό του ως έμπειρο διαπραγματευτή, με επιτυχημένη θητεία σε ευρωπαϊκά fora.

Η πιθανή συμμετοχή του στο ευρωψηφοδέλτιο του  αντιπροέδρου της Κ.Ο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος «αντικατοπτρίζει» την εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού στις ικανότητες και το έργο του Μεϊμαράκη ως ευρωβουλευτή.

Μια υποψηφιότητα που έχει  και υψηλό συμβολισμό για την πολιτική ταυτότητα της ΝΔ, που βρέθηκε πολλάκις στο επίκεντρο κριτικής, λόγω των συνεχιζόμενων ανοιγμάτων του κόμματος προς το Κέντρο…

Άνετη επικράτηση της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις

Τρεις μήνες πριν τις ευρωεκλογές το δημοκοπικό κλίμα είναι ευνοϊκό για την κυβέρνηση

Κυριαρχία της ΝΔ δείχνει η δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του OPEN, με το κυβερνών κόμμα να καταγράφει σταθερό προβάδισμα 23,7 ποσοστιαίων μονάδων για τις ευρωεκλογές.

Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, η ΝΔ συγκεντρώνει 28%, με το ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί με 9,7%, ενώ πίσω του είναι με 8,8% ο ΣΥΡΙΖΑ και με 7,5% η Ελληνική Λύση.

Επίσης η μέτρηση της Opinion Poll για το Action 24, κινείται στην ίδια κατεύθυνση…

Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, η ΝΔ συγκεντρώνει 28%, με το ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί με 9,7%, ενώ πίσω του είναι με 8,8% ο ΣΥΡΙΖΑ και με 7,5% η Ελληνική Λύση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ