today-is-a-good-day
19.2 C
Athens

Κ.Βλάσης: Η Ελλάδα ήταν πάντα και θα παραμείνει πυλώνας ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή μας

Στο ρόλο της Ελλάδας, ως πυλώνα ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή, αναφέρθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Βλάσης, επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (PABSEC). Ο βουλευτής συμμετείχε στην Ομάδα Εργασίας για τον Κανονισμό Λειτουργίας της Συνέλευσης, η οποία συνεδρίασε στην Κωνσταντινούπολη, την περασμένη Παρασκευή.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν τροπολογίες επί των άρθρων του Κανονισμού και ελήφθησαν αποφάσεις για τη βελτίωση της εύρυθμης λειτουργίας της Συνέλευσης.

Ακολούθησε η συνεδρίαση της Μόνιμης Επιτροπής της Συνέλευσης, κατά την οποία επικυρώθηκαν οι αποφάσεις της Ομάδας Εργασίας και ακολούθησε συζήτηση επί ειδικότερων θεμάτων, μεταξύ αυτών, οι συνεχιζόμενες εχθροπραξίες κατά της Ουκρανίας, η πρόοδος της ειρηνευτικής διαδικασίας μεταξύ Αζερμπαϊτζάν-Αρμενίας, τα σχέδια ενδυνάμωσης των σχέσεων της Συνέλευσης με άλλους διεθνείς οργανισμούς κλπ.

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Βλάσης, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας, ενδυνάμωσης του διαλόγου και δημιουργίας ισχυρών και ειλικρινών σχέσεων μεταξύ των χωρών μελών της Συνέλευσης, σχέσεων που θα βασίζονται σε κοινές αξίες και στο σεβασμό των κανόνων του διεθνούς δικαίου. «Η αξιοπιστία», τόνισε ο κ. Βλάσης, «η τήρηση της διεθνούς νομιμότητας, οι ξεκάθαρες θέσεις και η συνεπής προσήλωση στη δημιουργία συνθηκών εμπιστοσύνης, σταθερότητας και συνεργασίας, αποτέλεσαν το θεμέλιο της πολιτικής μας με όλους τους εταίρους και τους γείτονές μας, με σκοπό το αμοιβαίο όφελος και τη συνεργασία. Η Ελλάδα ήταν πάντα και θα παραμείνει πυλώνας ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ