today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Lavipharm: Ιστορική στιγμή που σηματοδοτεί ένα άλμα προς τα εμπρός στον τομέα της υγείας

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, η Lavipharm ανακοίνωσε τη διάθεση του πρώτου τοπικώς παραγόμενου συνταγογραφούμενου σκευάσματος φαρμακευτικής κάνναβης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ακούστηκαν τα ελπιδοφόρα μηνύματα της φαρμακευτικής κάνναβης με γνώμονα τη δυνατότητα αντιμετώπισης σοβαρών συμπτωμάτων χρόνιων παθήσεων που ταλαιπωρούν και επηρεάζουν την ποιότητα ζωής πολλών ανθρώπων μας.

Παράλληλα, οι προσκεκλημένοι ομιλητές, εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας αλλά και φορέων, επεσήμαναν τη δυνατότητα της φαρμακευτικής κάνναβης να αποτελεί πλέον ένα ακόμα ισχυρό «όπλο» στη θεραπευτική φαρέτρα των ειδικών για μια καλύτερη ποιότητα ζωής των ασθενών.

Την εκδήλωσε χαιρέτισε ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας, Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ. της Lavipharm αφιέρωσε την εκδήλωση σε όλους τους επιστήμονες, ρυθμιστικές αρχές, φορείς, ομάδες ασθενών, που με την επιμονή και τη συμβολή τους την έκαναν πραγματικότητα.

Η φαρμακευτική κάνναβη μπορεί να βοηθήσει πολλούς ασθενείς, τόνισε ο κ. Γεωργιάδης προσθέτοντας πως συγχρόνως αποτελεί μια σημαντική αναπτυξιακή ευκαιρία για την Ελλάδα.

«Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι σήμερα σε αυτήν εδώ την εκδήλωση, με αφορμή την κυκλοφορία του πρώτου τοπικώς παραγόμενου συνταγογραφούμενου σκευάσματος φαρμακευτικής κάνναβης στη χώρα μας, ως αποτέλεσμα της στρατηγικής συνεργασίας της Lavipharm με την Tikun Olam. Οραματιζόμαστε, μιλάω πάντα από την σκοπιά της κυβερνήσεως και της ανάπτυξης, η Ελλάδα να γίνει εξαγωγική χώρα για την φαρμακευτική κάνναβη και να μπορέσει να είναι ένα προϊόν που θα αποτελέσει ένα ακόμη βήμα στην αύξηση των ελληνικών εξαγωγών και στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της χώρας μας», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε τη μονάδα της Κορινθίας ως τη μεγαλύτερη, αλλά και την καλύτερη της Ευρώπης, καθώς κλήθηκε να προσαρμοστεί σε πολύ υψηλά standards που έθεσε το ελληνικό θεσμικό πλαίσιο.

Η κυκλοφορία αυτή είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής συνεργασίας της Lavipharm με την Tikun Olam, η οποία παράγει τα φαρμακευτικά σκευάσματα στις εργοστασιακές εγκαταστάσεις της στην Κόρινθο, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας.

«Πρόκειται για ιστορική στιγμή, η οποία σηματοδοτεί ένα άλμα προς τα εμπρός στην προσέγγισή μας στον τομέα της υγείας», τόνισε ο κ. Λαβίδας.

«Μια πραγματικότητα που γίνεται εφικτή χάρις την πρωτοπόρο εταιρεία Tikun Olam και το έργο της στην έρευνα και παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης, τα σκευάσματα της οποίας θα κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά από τη Lavipharm», υπογράμμισε το Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ. της Lavipharm.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Λαβίδας τόνισε ότι «απόψε γιορτάζουμε για όλους τους ασθενείς, των οποίων η ζωή θα αλλάξει για πάντα από αυτήν τη στιγμή. Για εκείνους, τα συνταγογραφούμενα σκευάσματα φαρμακευτικής κάνναβης δεν είναι απλά ένας τρόπος θεραπείας – είναι μια νέα ευκαιρία, που τους προσφέρει ελπίδα, ανακούφιση και ένα καλύτερο αύριο».

Η Lavipharm, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών από το 1995 (ΛΑΒΙ), είναι μια φαρμακευτική εταιρεία με πλούσια κληρονομιά στην προαγωγή της φροντίδας των ασθενών μέσω της παροχής πρωτοποριακών λύσεων υγείας. Με αφετηρία το 1911 στην Ελλάδα, η Lavipharm έχει μια μακρά και επιτυχημένη ιστορία εμπορικών δραστηριοτήτων στις εγχώριες αγορές συνταγογραγούμενων φαρμάκων και προϊόντων αυτοφροντίδας. Παγκοσμίως αναγνωρισμένη για την τεχνογνωσία της στην ανάπτυξη και την παραγωγή διαδερμικών συστημάτων χορήγησης φαρμάκων (TDDS), έχει ισχυρή παρουσία μέσω των προϊόντων που διαθέτει διεθνώς. Για περισσότερα από 110 χρόνια, η Lavipharm βοηθά τους ανθρώπους να έχουν περισσότερα και καλύτερα χρόνια ζωής.

Ειρήνη Μυλωνά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ