today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

Με… αναμμένες τις μηχανές τους οι αγρότες ενόψει της συνάντησης με τον Κ.Μητσοτάκη

Με αναμμένες τις μηχανές των τρακτέρ παραμένουν οι αγρότες, χωρίς ωστόσο να κλιμακώνουν τις διαμαρτυρίες τους, ενόψει της συνάντησης της Τρίτης με τον πρωθυπουργό, από την οποία θα κριθεί η περαιτέρω στάση τους. Η κυβέρνηση αναζητά τρόπους για να δοθεί νωρίτερα η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο ή μέρος αυτής, στους αγρότες.

Οι αγρότες ήταν να συναντηθούν με τον Λευτέρη Αυγενάκη το απόγευμα της Κυριακής, ο ίδιος όμως δεν μπόρεσε να φτάσει στην Αλεξανδρούπολη λόγω της σύσκεψης που είχε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κομοτηνή με αγρότες, κτηνοτρόφου και μελισσοκόμους της Αν. Μακεδονίας – Θράκης. Στην σύσκεψη συμμετείχε και ο Περιφερειάρχης, Χριστόδουλος Τοψίδης.

Οι αγρότες που προσπάθησαν να συναντήσουν ξανά τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, έφτασαν στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης, και προσπάθησαν να περάσουν στην αίθουσα ελέγχου των χειραποσκευών, αλλά εμποδίστηκαν από αστυνομικές δυνάμεις.

Οι αγρότες με τα τρακτέρ τους από τις Φέρες, το Λουτρό, το Τυχερό και άλλες περιοχές, παρέμειναν έξω από το αεροδρόμιο και θα αποφασίσουν για την εξέλιξη των κινητοποιήσεών τους τις επόμενες ώρες.

Το αεροπλάνο με τον Υπουργό αναχώρησε κανονικά για την Αθήνα.

SourceΕΡΤ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ