today-is-a-good-day
16 C
Athens

O σχεδιασμός της νέας αντιπυρικής περιόδου στο επίκεντρο των συναντήσεων του Ευ.Τουρνά

O σχεδιασμός της νέας αντιπυρικής περιόδου βρίσκεται στο επίκεντρο των συναντήσεων που έχει από σήμερα στην Κρήτη, στο πλαίσιο διήμερης περιοδείας του στο νησί, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς.

Ο κ. Τουρνάς, συνοδευόμενος από τον υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγο Νικόλαο Ρουμελιώτη, τον συντονιστή Κρήτης, Βόρειου και Νότιου Αιγαίου υποστράτηγο Γιώργο Τσικαλά, τον περιφερειάρχη Κρήτης του Πυροσβεστικού Σώματος αρχιπύραρχο Ιωάννη Σεληνιωτάκη και το διοικητή πυροσβεστικών υπηρεσιών Χανίων πύραρχο Ξενοφώντα Τσιλιμιγκάκη, επισκέφθηκε την έδρα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων όπου συναντήθηκε με το προσωπικό και συμμετείχε σε υπηρεσιακή σύσκεψη με αντικείμενο το σχεδιασμό για την νέα αντιπυρική περίοδο.

Κατά την άφιξή του στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Τουρνάς ανέφερε ότι ήδη στο υπουργείο έχουν ξεκινήσει συσκέψεις για την προετοιμασία της νέας αντιπυρικής περιόδου. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «δυστυχώς η κλιματική κρίση τρέχει με μεγάλη ταχύτητα, το βλέπουμε παντού στον κόσμο, το είδαμε και στη χώρα μας την περσινή χρονιά, με τα ακραία φαινόμενα και τις πυρκαγιές. Άρα λοιπόν σε αυτή την κλιματική κρίση που μας έχει ξεπεράσει, οφείλουμε να επιταχύνουμε, ώστε να προετοιμαστούμε όσο μπορούμε καλύτερα, για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όσον το δυνατόν καλύτερα, τις επιπτώσεις αυτών των φαινομένων».

Σύμφωνα με τον κ. Τουρνά στόχος του υπουργείου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι η συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας και τις εθελοντικές ομάδες με στόχο και την πρόληψη και την καταστολή των πυρκαγιών.

Ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης ανέφερε επίσης ότι από την Κρήτη κατά την νέα αντιπυρική περίοδο θα επιχειρούν πτητικά μέσα από τα Χανιά και το Ηράκλειο, ενώ το νησί θα ενισχυθεί και με 200 δασοκομάντος.

«Στόχος μας είναι οι δυνάμεις να βρίσκονται πιό κοντά στην φωτιά, με γρηγορότερη ανάπτυξη», τόνισε χαρακτηριστικά. Παράλληλα αναφέρθηκε στις προσπάθειες ενίσχυσης του Πυροσβεστικού Σώματος, λέγοντας ότι το 2021 στο Σώμα υπηρετούσαν 13.700 ατομα, και την επόμενη χρονιά ο αριθμός αυτός θα φτάσει τις 15.200.

Όπως είπε, «αυξανόμαστε χρόνο με τον χρόνο σταδιακά. Έχουμε ένα στρατηγικό σχεδιασμό για την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος, χρόνο με το χρόνο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ