today-is-a-good-day
17.5 C
Athens

Έτοιμος να συναντηθεί με τον Ορμπάν για να συζητήσουν για το ΝΑΤΟ ο Κρίστερσον

Ο Σουηδός πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον πρότεινε να συναντηθεί με τον Ούγγρο ομόλογό του Βίκτορ Ορμπάν στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσουν την ένταξη της Στοκχόλμης στο ΝΑΤΟ και άλλα διμερή ζητήματα.

Σε επιστολή του προς τον Ορμπάν ο Κρίστερσον επεσήμανε επίσης ότι αποδέχεται την πρόσκληση που του έγινε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα να επισκεφθεί τη Βουδαπέστη «κάποια στιγμή που θα είναι κατάλληλη και για τους δυο μας».

«Συμφωνώ μαζί σας ότι ένας πιο έντονος διάλογος μεταξύ των χωρών μας θα ήταν επωφελής», τόνισε ο Σουηδός πρωθυπουργός στην επιστολή του.

Η Σουηδία υπέβαλε αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ το 2022 μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Την έγκριση του αιτήματος, που πρέπει να γίνει δεκτό από τις 31 χώρες της Συμμαχίας, καθυστερούσαν η Τουρκία και η Ουγγαρία. Όμως η Άγκυρα ενέκρινε το αίτημα την Τρίτη και πλέον μόνο η Βουδαπέστη δεν έχει επικυρώσει την προσχώρηση της Στοκχόλμης στο ΝΑΤΟ.

Νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος του ουγγρικού κοινοβουλίου εκτίμησε ότι δεν υπάρχει βιασύνη γα την έγκριση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ