Αλύγιστος ο Παναθηναϊκός για ένα ακόμα παιχνίδι! Τι κι αν έχασε μέσα στο ματς Βέρμπιτς και Σπόραρ, το Τριφύλλι είχε αποθέματα ψυχής και επικράτησε με 2-0 του Αστέρα Τρίπολης και πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία για το ματς της Τετάρτης με τον Ατρόμητο, για το Κύπελλο Ελλάδας.
Οι “πράσινοι” απλοποίησαν το παιχνίδι στο β’ μέρος, όπου στο 52′ ο Αϊτόρ άνοιξε το σκορ με σουτ από τη μεγάλη περιοχή και στο 75′ ο Γεντβάι με κεφάλια από το ύψος της μικρής περιοχή διαμόρφωσε το τελικό σκορ.
Το ματς
Ο Αστέρας Τρίπολης ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, καθώς πίεζε ψηλά και κοντά στην εστία του Λοντίγκιν, αλλά υστερούσε στην τελική προσπάθεια.
Παρόλα αυτά στο 11’ οι «πράσινοι» έχασαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία με τον Σπόραρ, ο οποίος έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Γραμματικάκης μπλόκαρε με τα ακροδάκτυλα σε κόρνερ και στην εξέλιξη της φάσης, ο Πέρεθ έστειλε τη μπάλα άουτ.
Στο 14’ οι Αρκάδες λίγο έλειψαν να κάνουν το 0-1. «Τσαφ» του Λοντίγκιν στην προσπάθεια του να διώξει μία μπαλιά όντας τελευταίος παίκτης, ο Μάντζης πήρε την μπάλα και πλάσαρε, αλλά δεν έκανε καλό σουτ και οι «πράσινοι» πρόλαβαν.
Δύο λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός απαντά στις ευκαιρίες με τον Κώτσιρα, όπου η μπάλα στρώθηκε μπροστά του στο ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ από το τελείωμά του και στο 18’ ο Βέρμπιτς σούταρε από αριστερά, αλλά ο Γραμματικάκης μπλόκαρε εύκολα στη γωνία του.
Ο Βέρμπιτς τραυματίστηκε στο 22’ και για 5 λεπτά το Τριφύλλι έμεινε με 10 παίκτες και εκεί οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν την κατάσταση στο 26’ με τον Ρούμπεν Γκαρθία να κάνει το σουτ, αλλά κατέληξε πάνω στον Λοντίγκιν από πολύ επικίνδυνη θέση.
Στο 28’ ο Αστέρας έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Καλτσά, ο οποίος έκανε το σουτ πάνω στην κίνηση από την πάσα του Χουχούμη, αλλά ο Λοντίγκιν μπλόκαρε εντυπωσιακά. Η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω και στο 31’ μετά από σέντρα του Μλαντένοβιτς, κεφαλιά του Σπόραρ, που πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Γραμματικάκη.
Οι γηπεδούχοι πίεζαν για το 1-0 και στο 34’ χάθηκε μία ακόμα φάση. Ωραία αντεπίθεση για τον Παναθηναϊκό με τον Μαντσίνι, εκείνος γύρισε την μπάλα, εκείνη πέρασε απ’ όλους κι έφτασε στον Μπερνάρντ, που την έφερε στο δεξί και σούταρε πάνω στα σώματα, στη συνέχεια νέο σουτ του Αϊτόρ έπεσε και μπλόκαρε ο Γραμματικάκης.
Στο 42’ Σέντρα του Μλαντένοβιτς, κεφαλιά του Βαγιαννίδη, που βρήκε και στον αντίπαλό του κι έτσι ο πορτιέρο του Αστέρα μπλόκαρε εύκολα και ένα λεπτό αργότερα ο Σπόραρ, που μπήκε στην περιοχή των Αρκάδων, εκτέλεσε, αλλά το σουτ του κόντραρε πάνω στον προσωπικό του αντίπαλο.
Έτσι το ημίχρονο έληξε με τις δύο ομάδες να χάνουν καλές ευκαιρίες για να σημειώσουν το τέρμα, αλλά με το 0-0 πήγαν στα αποδυτήρια.
Με την έναρξη του β’ μέρους ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά και στο 49’ έχασε μία ακόμα φάση. Σουτ του Μλαντένοβιτς από πλάγια αριστερά μέσα στην μεγάλη περιοχή του Αστέρα, με την μπάλα να φεύγει αρκετά άουτ.
Έδειξε το δρόμο ο Αϊτόρ!
Οι «πράσινοι» έκαναν την πρώτη τους ορθολογική επίθεση στο ματς και αυτό μετουσιώθηκε σε γκολ στο 52’. Μετά από ωραία σέντρα του Μαντσίνι, ακόμη πιο ωραίο τελείωμα από τον Αϊτόρ στην κίνηση και γίνεται το 1-0.
Όμως στο 57’ υπήρξε νέος τραυματισμός, όπου μετά τον Βέρμπιτς έχασε και τον Σπόραρ και μετά από αρκετό καιρό ο Τσοκάι μπήκε στο παιχνίδι και η διάταξη της ενδεκάδας για τον Παναθηναϊκό με «ψευτοεννιάρι» τον Μπερνάρ.
Το «καθάρισε» ο Γεντβάι
Ο Παναθηναϊκός κρατούσε τη μπάλα και είχε τον έλεγχο και έψαχνε τον τρόπο για το δεύτερο γκολ και στο 75’ ο Γεντβάι και διπλασιάζει τα τέρματα του Τριφυλλιού. Ο Μαντσίνι εκτέλεσε το κόρνερ, ο Γεντβάι βρήκε λίγο την μπάλα αλλά εκείνη πέρασε προς τα πίσω, νέα σέντρα του Αϊτόρ, νέο άλμα και κεφαλιά του Κροάτη στόπερ, που αυτή τη φορά νίκησε τον Γραμματικάκη για το 2-0!
Λίγο μετά το 80′ και πιο συγκεκριμένα στο 86′ έγιναν 3 αλλαγές για τον Παναθηναϊκό, με τους Ζέκα, Λημνιό και Ακαϊντίν να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο, αλλάζοντας τη διάταση σε 3-4-3.
Έτσι ο Παναθηναϊκός πήρε μια σημαντική νίκη με 2-0 και παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, μαζί με τον ΠΑΟΚ, ενώ πάει με την καλύτερη ψυχολογία για το ματς με το Ατρόμητο την Τετάρτη.
Οι συνθέσεις
Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης (86′ Λημνιός), Αράο, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Ρούμπεν (86′ Ακαϊντιν), Κώτσιρας, Μπερνάρ (86′ Ζεκα), Μαντσίνι, Βέρμπιτς (27’ Αϊτόρ), Σπόραρ (61’ Τσοκάι)
Αστέρας Τρίπολης: Γραμματικάκης, Γκαρθία, Χριστόπουλος, Τζουκάνοβιτς, Χουχούμης (86′ Άλβαρεζ), Αλάγκμπε, Μουνάφο (72’ Γιαμπλόνσκι), Καλτσάς (72’ Μπαρτόλο), Σουρλής (58’ Ζουγλής), Σίτο (46’ Ρίτζις), Μάντζης


