today-is-a-good-day
15.2 C
Athens

Πράσινη ψυχωμένη ψυχή “πάτησε” και την Παρτιζάν!

Το ξέσπασμα στην 4η περίοδο, όπου η άμυνα του Παναθηναϊκού “έσπαγε κόκκαλα” και από εκεί ελευθερώθηκαν και οι παίκτες στην επίθεση (26-13), έδωσε μια τεράστια νίκη με 84-71 κόντρα στην Παρτιζάν (πήρε και τη διαφορά στα μεταξύ τους παιχνίδια) και πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, συνεχίζοντας το νικηφόρο σερί στην Euroleague.

Με τον Κέντρικ Ναν να “πυροβολεί” από παντού (21π) και με συμπαραστάτες τους Μήτογλου με 16π, Λεσόρ με 12π και Σλούκα – Γκριγκόνις με 10π, το Τριφύλλι κατάφερε να νικήσει τόσο την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά και τους… διαιτητές!

Το ματς

Με τους Γκραντ, Ναν, Γκριγκόνις, Μήτογλου και Λεσόρ ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός Aktor την αναμέτρηση με την Παρτιζάν και στα πρώτα λεπτά οι «πράσινοι» είχαν ελαφρύ προβάδισμα (5-4) στο 4’, αλλά οι μάχες μεταξύ των παικτών ήταν δυνατές.

Οι Σέρβοι με δύο σερί τρίποντα από τον Ντόζιερ πήραν κεφάλι με 7-10 στο 6’, ενώ ήταν ο μόνιμος «πονοκέφαλος» για την άμυνα του Τριφυλλιού, ενώ υπήρχε πρόβλημα και με την επίθεση, μιας και «σημάδευαν» τον Λεσόρ, ο οποίος είχε τρεις παίκτες να αντιμετωπίσει.

Όμως ο Παναθηναϊκός είχε… απάντηση! Η είσοδος του Κώστα Σλούκα έδωσε διαφορετικό «αέρα» στην οργάνωση με πιο ορθολογικές αποφάσεις κα έτσι με ένα επιμέρους 8-2 πήρε εκ νέου την πρωτοκαθεδρία με 15-12 στο 8’ από το τρίποντο του Ναν και το δεκάλεπτο έληξε με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 18-16 με το περιφερειακό σουτ του Ερνανγκόμεθ.

Από κει και μετά οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ (24-24) στο 13’, με τους διαιτητές να αφήνουν το σκληρό παιχνίδι της Παρτιζάν και ήθελαν να γίνουν οι πρωταγωνιστές του αγώνα και οι φιλοξενούμενοι είχαν ισχνό προβάδισμα  (28-29) στο 15’.

Όμως εκεί ανέλαβε δράση ο Μάριους Γκριγκόνις, ο οποίος με προσωπικές φάσεις άλλαξε το… διακόπτη. Με 6 αναπάντητους πόντους από τον Λιθουανό άσο οι «πράσινοι» πήραν ξανά τα ηνία του αγώνα και οι 2/2  βολές του διαμόρφωσαν το 36-31 και είχε πάρει την ομάδα πάνω του.

Μέσα σε 2 λεπτά είχε σημειώσει 7 πόντους και το δίποντο του Μήτογλου ανέβασαν τη διαφορά στο +9 (42-33) στο 18’, αλλά ένα 0-7 της Παρτιζάν έφερε το ματς στο καλάθι, μιας και δεν λειτούργησαν οι αλλαγές στην άμυνα και έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 42-40.

Όπως ακριβώς τελείωσε το πρώτο μέρος ξεκίνησε το 2ο, με το Τριφύλλι να κάνει ανόητα λάθη στην άμυνα, αλλά να κρατά το ισχνό  του προβάδισμα (46-45) στο 23’ από το σουτ του Ναν, αλλά το σκορ άλλαζε συνεχώς χέρια και σε συνδυασμό με το σκληρό παιχνίδι και τις συνεχείς επαφές έφερε εκνευρισμό στους παίκτες του Αταμάν.

Ήταν χαρακτηριστικό πως στο 26’ το σκορ ήταν ισόπαλο (51-51), μιας και οι διαιτητές είχαν φέρει μετατρέψει το παιχνίδι σε… ρινγκ, με το ξύλο να είναι περισσότερο από το ματς και έτσι η 3η περίοδος ολοκληρώθηκε με το κάρφωμα του Λεσόρ (58-58).

Για πρώτη φορά στον αγώνα ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με ένα 6-0 και με την έναρξη του 4ου δεκαλέπτου έκανε το 64-58 στο 32′, με τους Ναν και Λεσόρ να αναλαμβάνουν δράση. Μεγάλο ρόλο έπαιξε και η πιεστική άμυνα και έτσι ήρθε και το μεγάλο τρίποντο του Σλούκα κάνοντας το 69-62.

Οι “πράσινοι” είχαν πάρει την απαραίτητη ψυχολογία που έλειπε και έτσι είχε τον έλεγχο της κατάστασης , μιας και στο 36′ είχαν φτάσει στο +9 (73-64) και ουσιαστικά είχαν το πρώτο λόγο για μία ακόμα νίκη.

Μάλιστα στο 77-70 το Τριφύλλι έπαιξε μια καθοριστική άμυνα και ο Μήτογλου δεν λάθεψε από τη γραμμή των βολών και το γκολ φάουλ του Γκραντ έκανε το 82-71 στα 48.1” και ουσιαστικά “κλείδωσε” τη νίκη, η οποία την ολοκλήρωσε ο Λεσόρ και έτσι ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Παρτιζάν με 84-71.

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 42-40, 58-58, 84-71

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ