today-is-a-good-day
16.7 C
Athens

Οι ΗΠΑ εργάζονται για μια «μείζονα περιφερειακή συμφωνία» που περιλαμβάνει κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Οι ΗΠΑ εργάζονται αυτή τη στιγμή για μια «μείζονα περιφερειακή συμφωνία» με στόχο «τη μακροπρόθεσμη σταθερότητα ως τμήμα μιας μεταπολεμικής πραγματικότητας» μετά το τέλος της σύγκρουσης στη Γάζα, ανέφερε σήμερα ισραηλινό μέσο ενημέρωσης.

Επικαλούμενη ισραηλινή πηγή που δεν κατονομάζει, η εφημερίδα Israel Hayom αναφέρει για τη συμφωνία: «Εκτός από τον τερματισμό των εχθροπραξιών που διεξάγονται στη Γάζα, προβλέπει επίσης εξομάλυνση ανάμεσα στο Ισράηλ και τον αραβικό κόσμο, την απελευθέρωση ανθρώπων που κρατούνται και ένα νέο καθεστώς στη Γάζα».

Η συμφωνία φαίνεται ότι «αποτελεί μέρος αυτού στο οποίο αναφέρθηκε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν όταν δήλωσε αυτή την εβδομάδα στο (Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του) Νταβός ότι το Ισραήλ χρειάζεται να λάβει σκληρές αποφάσεις», προσθέτει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η συμφωνία βρίσκεται «ακόμα σε πολύ προκαταρκτικό στάδιο και δεν είναι σαφές πόσο μέρος της έχει ήδη διατυπωθεί σε κείμενο που θα μπορούσε να σημάνει το τέλος του πολέμου και την αντικατάστασή του από μια πολιτική διαδικασία».

Κανένα από τα μέρη δεν έχει σχολιάσει επισήμως το δημοσίευμα της εφημερίδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ