today-is-a-good-day
27.4 C
Athens

Υποκλίθηκε στη Βασίλισσα ο Παναθηναϊκός!

Ένα ημίχρονο άντεξε ο Παναθηναϊκός AKTOR, δείχνοντας πως ακόμα δεν μπορεί να κοντράρει την καθ’ ομολογία την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης αυτήν τη στιγμή. Η Ρεάλ Μαδρίτης έπαιξε σαν Πρωταθλήτρια Ευρώπης και επικράτησε εύκολα με 78-90 και το Τριφύλλι να πέφτει στο 6-6.

Ο Ναν ήταν ο κορυφαίος για το Τριφύλλι με 24 πόντους, αλλά οι περισσότεροι σημειώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο, ενώ διψήφιος ήταν και ο Λεσόρ με 18π. και Μήτογλου με 15π. Από την άλλη οι Μαδριλένοι είχαν τους Ντε με 16π, Μούσα με 14, Χεζόνια με 19, Γιουλ με 11 και Ταβάρες με 10 πόντους αντίστοιχα.

Το ματς

Με τους Ναν, Βιλντόζα, Γκριγκόνις, Μήτογλου και Μπαλτσερόφσκι ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός AKTOR την αναμέτρηση με τη Ρεάλ Μαδρίτης και οι Μαδριλένοι είχαν «καυτό» ξεκίνημα, μιας και στο 2’ το σκορ ήταν 2-7, δείχνοντας εκπληκτική συνέπεια στην επίθεση.

Παρόλα αυτά οι «πράσινοι», με τους Ναν και Μπαλτσερόφσκι μείωσαν στο καλάθι (7-9), με τον Μήτογλου να το φέρνει στα ίσα στο 6’, τρέχοντας ένα 7-2 και το ματς ήταν ντέρμπι, με τον Αμερικανό γκαρντ να το παίρνει προσωπικά (10π) και με τις βολές του Λεσόρ να γίνεται το 23-22, αλλά ο Χεζόνια απάντησε με τον ίδιο τρόπο και έτσι το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με τη Βασίλισσα να προηγείται με +1 (23-24).

Όμως η είσοδος του Γιουλ στο δεύτερο δεκάλεπτο έφερε τα πάνω κάτω. Με 2 σερί τρίποντα έκανε το 25-30 στο 12’, δείχνοντας την ποιότητα του για ένα ακόμα παιχνίδι και σε συνδυασμό με τις ταχύτητες επιθέσεις της Ρεάλ, ανέβασαν ακόμα περισσότερο το σκορ, μιας και η άμυνα του Τριφυλλιού ήταν νωθρή.

Παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να ισορροπήσει, παρά τα σκληρά φάουλ της Ρεάλ που, με τον Λεσόρ να κάνει «poster» τον Πουαριέ με δύο εντυπωσιακά καρφώματα και ο Ναν έβαλε ξανά τους γηπεδούχους μπροστά (40-35) στο 16’, με ένα προσωπικό 8-0.

Έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους «πράσινους» να κοιτούν στα μάτια τους Πρωταθλητές Ευρώπης, με έναν εξτασιασμένο Ναν (20π), αλλά μέσα σε τρία λεπτά οι φιλοξενούμενοι έκαναν ένα επιμέρους 5-11 και ήταν μπροστά με 45-46.

Από κει και μετά το Τριφύλλι προσπάθησε να κρατήσει ρυθμό του και στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου το κατάφερε. Στο 23’ επανέκτησε με το προβάδισμα με 51-48, μιας και σκλήρυνε η άμυνα, αλλά τρία σερί λάθη στο transition επέτρεψε στη Βασίλισσα να πάρει εκ νέου την πρωτοκαθεδρία με 51-58, μέσα σε δύο λεπτά με τον Μούσα να «εκτελεί» από τα 6,75.

Ο Παναθηναϊκός έγινε προβλέψιμος στην επίθεση και σε συνδυασμό με την αστοχία από την περίμετρο (4/17) δεν υπήρχαν οι λύσεις για να ανοίξει ο ρυθμός. Έτσι η Ρεάλ έφτασε εύκολα στο +13 (52-65) στο 28’, έχοντας 4 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων.

Έτσι το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους Ισπανούς να κάνουν σμπαράλια την άμυνα των “πρασίνων” και με επιμέρους 10-26, είχαν εύκολα το προβάδισμα με 55-72 και ήταν μια ανάσα από το δεύτερη σερί νίκη στην Ελλάδα.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε στην τελευταία περίοδο να κατεβάσει τη διαφορά (63-72) στο 33′, αλλά ο “γερόλυκος” Γιουλ διέκοψε το σερί και έδωσε ξανά την ευκαιρία στη Ρεάλ να “ανασάνει”.

Οι μερένχες είχαν πολλές και ποιοτικότερες λύσει στον πάγκο, μιας και και σε όλο το δεκάλεπτο έπαιζαν με τα “δεύτερα” και έτσι πήραν εύκολα τη νίκη με 75-88 και συνέχισαν το εντυπωσιακό σερί τους στην Euroleague με 13-1, δείχνοντας πως είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη.

Τα δεκάλεπτα: 23-34, 45-46, 55-72, 78-90

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ