17.6 C
Athens

Δ.Κουτσούμπας: Ο κύριος Κασσελάκης ενσαρκώνει την πορεία εκφυλισμού του ΣΥΡΙΖΑ

«Η εναλλακτική κυβερνητική πολιτική για το λαό δεν θα προκύψει από συμμαχίες κορυφών με δοκιμασμένες σε αντιλαϊκό έργο δυνάμεις, αλλά με τον ίδιο το λαό πρωταγωνιστή, που βάζει πλώρη για τη δική του διακυβέρνηση και εξουσία, στην οποία θα είναι πραγματικά κυρίαρχος.Και τέτοια εναλλακτική πρόταση έχει μόνο το ΚΚΕ» υπογραμμίζει ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Ερωτηθείς για την «κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ» είπε πως «πρόκειται για την τελική φάση μιας προδιαγεγραμμένης πορείας οργανωτικού και πολιτικού εκφυλισμού που ακολουθούν, αργά ή γρήγορα, αυτά τα κόμματα, τα οποία “καβαλάνε” τη λαϊκή δυσαρέσκεια και επιδίδονται σε ένα εμπόριο ελπίδας, για να καταλήξουν τελικά να υλοποιούν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική και μάλιστα στο όνομα κάποιας “αριστεράς” και κάποιας “προόδου”, ο Θεός να την κάνει…».

Σχετικά με το «φαινόμενο “Στέφανος Κασσελάκης”» είπε «φαινόμενο είναι το βόρειο σέλας που εμφανίστηκε τις προάλλες στο Κιλκίς. Ο κύριος Κασσελάκης απλώς ενσαρκώνει την πορεία εκφυλισμού του ΣΥΡΙΖΑ και εκφράζει με τον πιο εμφατικό τρόπο στοιχεία που έτσι κι αλλιώς υπήρχαν στη φυσιογνωμία αυτού του κόμματος».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι «σε αυτή τη φάση την ομάδα Τσακαλώτου μαζί με την ομάδα Αχτσιόγλου τους ενδιαφέρει να εκφράσουν και να υπερασπιστούν την “αυθεντική” αντιλαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και τη διακυβέρνηση της περιόδου 2015-2019 που υπηρέτησαν όλα αυτά τα στελέχη από κορυφαίες υπουργικές θέσεις».

Στην παρατήρηση ότι «από την καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να ωφελούνται τόσο πολύ άλλες προοδευτικές δυνάμεις, όπως το ΠΑΣΟΚ, αλλά ακόμα και το ΚΚΕ» ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι «δεν είναι περίεργη η δυσκολία του ΠΑΣΟΚ να ανεβάσει τα ποσοστά του, αν σκεφτούμε με ποιές πολιτικές έχει ταυτιστεί, ενώ στήριξε όσο κανείς τη ΝΔ, ιδιαίτερα στην προηγούμενη θητεία της».

Όσο για το ΚΚΕ, σημείωσε τις δυσκολίες που έχει να ξεπεράσει κάποιος για να «συναντηθεί πολιτικά με το κόμμα» και πρόσθεσε «με αυτή την έννοια έχει πολύ μεγάλη σημασία και είναι ελπιδοφόρο ότι ενισχύεται σταθερά αυτό το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής και συμπόρευσης με το ΚΚΕ, το οποίο εκφράστηκε και με την άνοδο των ποσοστών του ΚΚΕ στις εκλογικές μάχες, και το οποίο φυσικά δεν είναι συγκυριακό».

Αναφορικά με τα εκλογικά κέρδη της ΝΔ σε λαϊκές γειτονιές της Αττικής, είπε, μεταξύ αλλων, ότι οι ελπίδες όσων ψηφίζουν, επί σειρά ετών ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με τη λογική του «μικρότερου κακού» διαψεύδονται διαρκώς και πρόσθεσε: «Το ίδιο θα συμβεί και τώρα. Ήδη η ΝΔ τους “κουνάει” το 41% και φέρνει το ένα αντιλαϊκό νομοσχέδιο πίσω από το άλλο».

«Θα της κοπεί βέβαια η φόρα! Ας μην ξεχνάμε ότι στις λαϊκές περιοχές, εκτός από την πρωτιά της ΝΔ, υπάρχει και ένα ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ, τρίτη δύναμη με διψήφια ποσοστά στις βουλευτικές, με ακόμα πιο ανεβασμένα ποσοστά στις περιφερειακές και με κομμουνιστές δημάρχους σε τρεις δήμους στην Αττική» τόνισε.

Σημείωσε, επίσης, ότι «παρά την ειδυλλιακή εικόνα που θέλει να παρουσιάζει η κυβέρνηση, τα δύσκολα στην οικονομία και σε άλλους τομείς είναι μπροστά. Και ήδη, παρά τη συνοχή που δείχνει προς το παρόν η κοινοβουλευτική της ομάδα, έχουν αρχίσει οι “τροχιοδεικτικές βολές” για μια σειρά ζητήματα, όπως τα ελληνοτουρκικά, το φορολογικό, ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών κλπ».

Ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στις αιτίες της ακρίβειας και πρόσθεσε ότι «μπορεί σε έναν βαθμό να καταπολεμηθεί αν υλοποιηθούν οι προτάσεις που έχει καταθέσει πολλές φορές το ΚΚΕ στη Βουλή».

Αναφορικά με το Παλαιστινιακό και ερωτηθείς «δεν είναι αλήθεια ότι η Χαμάς, έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα;» είπε ότι «το “λάκτισμα” έχει δοθεί από το Ισραήλ εδώ και δεκαετίες, με την κατάληψη και κατοχή των εδαφών, που η απόφαση του ΟΗΕ είχε καθορίσει ότι θα ανήκαν στο Παλαιστινιακό κράτος. Και αυτό συνεχίζεται με τραγικές συνέπειες για τον παλαιστινιακό λαό με χιλιάδες νεκρούς, τραυματίες, πρόσφυγες, φυλακισμένους. ‘Αρα η ιστορία δεν άρχισε στις 7 του Οκτώβρη με την επίθεση της Χαμάς, όπως θέλουν κάποιοι να εμφανίσουν, που έδωσε φυσικά το λάκτισμα για τον νέο εγκληματικό γύρο επίθεσης του Ισραήλ».

Στην παρατήρηση «μα η Χαμάς δεν ενήργησε τρομοκρατικά και εγκληματικά όταν επιτέθηκε και δολοφόνησε εκατοντάδες ανυποψίαστους Ισραηλινούς, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά;» είπε «ο πόλεμος πάντα είναι βάρβαρος, έχει μέσα του το “έγκλημα”, την “τρομοκρατία”. Πλήττει αμάχους και παιδιά. Όμως, δύο μήνες μετά, τα ακραία ψεύδη των ισραηλινών επιτελείων έχουν καταρρεύσει, γιατί τους πιο πολλούς “ανυποψίαστους” τους σκότωσε ο ίδιος ο στρατός του Ισραήλ για να αποκρούσει την επίθεση της Χαμάς. Και βέβαια γνωρίζετε από την πείρα στη χώρα μας και σε άλλες χώρες, πως η ένοπλη αντίσταση στον κατακτητή είναι υποχρέωση και καθήκον κάθε λαού που βιώνει την κατοχή».

Ερωτηθείς, σχετικά, είπε ότι «μπορεί κάποιος να μη συμφωνεί με τις ενέργειες και τον τρόπο δράσης της Χαμάς, αλλά δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη σφαγή χιλιάδων μικρών παιδιών και άοπλων στη Γάζα».

Ως προς την «περικύκλωση του Ισραήλ από εχθρικές αραβικές δυνάμεις» τόνισε, ότι «η άρχουσα τάξη του Ισραήλ διαμορφώνει τη στάση της με κριτήριο τα συμφέροντά της. Από τη μια κατέχει με το “έτσι θέλω” εδάφη της Παλαιστίνης, της Συρίας, του Λιβάνου και από την άλλη στήριξε και παρείχε όπλα και φαρμακευτική αγωγή στο λεγόμενο “Ισλαμικό Κράτος”, που δρούσε στη Συρία, ενώ προωθεί διμερείς συμφωνίες, όπως αυτές που έχει συνάψει με την Αίγυπτο, την Ιορδανία, και επιπλέον τις λεγόμενες “Συμφωνίες του Αβραάμ”. Την ίδια ώρα αξιοποιείται από τις ΗΠΑ ως “τοποτηρητής” τους στην περιοχή, οι οποίες του δίνουν το δικαίωμα της επιδιαιτησίας με τους άραβες συμμάχους τους στη λογική του διαίρει και βασίλευε».

Αναφορικά με τον περιορισμό των ατομικών δικαιωμάτων, ιδιαίτερα των γυναικών, λόγω της «μουσουλμανικής πορείας των Αραβικών χωρών», ο Δ. Κουτσούμπας είπε «είναι αλήθεια και έχουμε αναδείξει τέτοια ζητήματα. Δεν είδαμε όμως παρόμοια στάση από τις ελληνικές κυβερνήσεις, που διαχρονικά παρουσιάζουν τέτοιες χώρες με αυταρχικά καθεστώτα ως “σύμμαχες” του ελληνικού λαού. Οι ευαισθησίες τους είναι “a la carte” και πάντα με κριτήριο τα γεωπολιτικά συμφέροντα».

Σχετικά με την ψήφο της ΕΣΣΔ και των άλλων σοσιαλιστικών χωρών υπέρ της ίδρυσης του κράτους του Ισραήλ, (σ.σ. το 1947-1948), υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, πως «στήριξαν ένα δίκαιο αίτημα, ποτέ όμως οι τότε σοσιαλιστικές χώρες, δεν συμφώνησαν με την κατοχή των Παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ».

«Ο λαός του Ισραήλ βιώνει κι αυτός σήμερα τις συνέπειες της πολιτικής μιας αντιδραστικής κυβέρνησης, του αστικού κράτους του. Είμαστε στο πλευρό του λαού του Ισραήλ που αγωνίζεται, που αψηφά τις απαγορεύσεις και παλεύει και ο ίδιος για τα δικαιώματά του, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική του κράτους του για να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα και για τη δημιουργία ενός Παλαιστινιακού κράτους, δίπλα στο Ισραήλ. Η αλήθεια όμως είναι πως κανένας λαός δεν μπορεί να είναι πραγματικά ελεύθερος εάν καταπιέζει ή συναινεί στην καταπίεση ενός άλλου λαού» τόνισε, καταλήγοντας στη συνέντευξή του, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ