today-is-a-good-day
27.8 C
Athens

Δίπλα στους πολίτες για μια ισχυρή Ελλάδα – Ο Γιώργος Στύλιος γράφει στο ThePresident

Η πρόσφατη πολιτική ιστορία της χώρας μας διδάσκει πως κάθε πολιτική δύναμη που αναλαμβάνει την ευθύνη της διακυβέρνησης οδηγείται σε κάμψη. Η απήχηση της στους πολίτες εξασθενεί. Αυτή ήταν η «κανονικότητα» της Μεταπολίτευσης. Μια κυβέρνηση που κλήθηκε να διαχειριστεί αλλεπάλληλες διεθνείς εξωγενείς κρίσεις και που βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας πάνω από τέσσερα χρόνια θα περίμενε κανείς να ακολουθεί αυτό τον κανόνα. Νομοτελειακά να εισπράττει φθορά.

*Του Γιώργου Στύλιου

Η Νέα Δημοκρατία όμως αντιστέκεται. Κέρδισε για δεύτερη συνεχόμενη φορά τις εθνικές εκλογές και μάλιστα αύξησε τα ποσοστά της κατά 1%, από το 39,85% το 2019 στο 40,56% τον Ιούνιο του 2023. Όπως αύξησε και τη διαφορά της από την Αξιωματική Αντιπολίτευση. Η απόσταση των 8 ποσοστιαίων μονάδων που χώριζαν την πρώτη Νέα Δημοκρατία από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2019 τον Ιούνιο του 2023 αυξήθηκαν σε 23.

Μήνες μετά τις εθνικές εκλογές οι μετρήσεις της κοινής γνώμης, με πιο πρόσφατη τη δημοσκόπηση της Prorata, εμφανίζουν τη Νέα Δημοκρατία σταθερά στην πρώτη θέση. Οι πολίτες αξιολογούν τη Νέα Δημοκρατία ως τη μόνη αξιόπιστη δύναμη διακυβέρνησης που διαθέτει η χώρα. Μια εμπιστοσύνη που οφείλεται στο ότι αναγνωρίζουν πως σε όλα τα θέματα, μικρά και μεγάλα, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει να επιδείξει μετρήσιμο έργο.

Μια ματιά στο πρόγραμμα και τις δράσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ενδεικτική. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες είχε συναντήσεις κορυφής και επαφές με επενδυτές στο Πεκίνο, το Παρίσι, το Βερολίνο και το Λονδίνο. Δράσεις με τις οποίες ο Πρωθυπουργός έχει επαναφέρει την Ελλάδα στο σκληρό πυρήνα της Ε.Ε και αναβαθμίσει το γεωπολιτικό της ρόλο. Η χώρα μας πλέον με δυναμισμό υπερασπίζεται και διεκδικεί τα δίκαιά της. Κάτι που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε σαφές και στο Λονδίνο με τις δηλώσεις του σχετικά με την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα.

Παράλληλα, ακριβώς το ίδιο διάστημα ο Πρωθυπουργός πραγματοποιεί επισκέψεις σε όλη τη χώρα. Στην Τρίπολη για τα εγκαίνια μιας νέας μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων, στον Άγιο Κωνσταντίνο για τα εγκαίνια του νέου λιμένα και στον Μπράλο για να ενημερωθεί για την πρόοδο του διαγώνιου οδικού άξονα Λαμίας-Ιτέας-Αντιρρίου.. Με τον ίδιο ρυθμό και στο εσωτερικό επιθεωρεί και εγκαινιάζει μια σειρά έργων που αλλάζουν τη παραγωγική και αναπτυξιακή δυναμική της Πατρίδας μας.

Ταυτόχρονα, όμως, βρίσκεται και σε συνεχή επικοινωνία με τους πολίτες. Αφουγκράζεται την κοινωνία, ακούει τις ανησυχίες της, και πρωτίστως γνωρίζει τα προβλήματα. Δύο συνεχόμενα Σάββατα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε Super Market, την πρώτη φορά στην Κερατέα και τη δεύτερη στη Λεωφόρο Αθηνών. Εκεί θέλησε να ελέγξει ο ίδιος αν οι πρωτοβουλίες για τη «Μόνιμη Μείωση Τιμής» με εκπτώσεις τουλάχιστον 5% σε πάνω από 900 προϊόντα και οι έλεγχοι κατά της αισχροκέρδειας που εφαρμόζονται για τη συγκράτηση των τιμών αποδίδουν.

Κυρίως θέλησε να απευθυνθεί ανοιχτά και άμεσα στους πολίτες. Να τους διαβεβαιώσει πως η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να εξαντλεί κάθε δυνατότητα και διαθέσιμο πόρο για να τους στηρίζει και να βελτιώνει την καθημερινότητά τους. Αυτή η συνέπεια με την οποία η Κυβέρνηση είναι δίπλα στους πολίτες είναι και η πηγή της δύναμή της. Η ειλικρίνεια πάνω στην οποία στηρίζει τη μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα και το σχέδιο της για μια Ελλάδα ισχυρή, παραγωγική και δίκαιη. Μια πατρίδα που δίνει ελπίδα και προοπτική σε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα.

* Ο κ. Γιώργος Στύλιος είναι Βουλευτή Άρτας της ΝΔ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ