today-is-a-good-day
23.2 C
Athens

Εγκαινιάστηκε ο μεγαλύτερος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα

Στα σκαριά βρίσκεται ο μεγαλύτερος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα, με 50 θέσεις για ταυτόχρονη φόρτιση, που θα «στεγαστεί» στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) σε συνεργασία με το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας (ΦΑΕΕΕ) και την Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, επίσημο εισαγωγέα Jaguar, Range Rover, Defender και Discovery.

Η πρώτη φάση του έργου ξεκινά με τη λειτουργία 24 θέσεων στο ισόγειο του χώρου στάθμευσης του Κέντρου Πολιτισμού -συμπεριλαμβανομένων δύο θέσεων στη ζώνη ΑμεΑ-, ενώ εντός του 2024 το έργο θα ολοκληρωθεί με συνολικά 50 σημεία φόρτισης, όλα με ισχύ έως 22kW.

Η νέα αυτή υπηρεσία λειτουργεί σε 24ωρη βάση και παρέχεται δωρεάν στους επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ για έναν χρόνο. Επιπλέον, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία ένα Σαββατοκύριακο τον μήνα να δοκιμάζουν τις δυνατότητες που παρέχουν τα plug-in υβριδικά οχήματα της Range Rover.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΚΠΙΣΝ ΜΑΕ, Δημήτρης Πρωτοψάλτου δήλωσε ότι «με κοινό τόπο τη βιωσιμότητα και την κοινωνική ευαισθητοποίηση για την πράσινη κινητικότητα, η συνεργασία αυτή πιστοποιεί για ακόμα μία φορά πως το ΚΠΙΣΝ αποτελεί πρότυπο».

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Μητρόπουλος, Πρόεδρος ΕΣΠΕΝ και γενικός διευθυντής της Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας (ΦΑΕΕΕ) ανέφερε ότι «η στρατηγική συνεργασία μας με το ΚΠΙΣΝ και την Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ για τη δημιουργία του μεγαλύτερου σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα, επιβεβαιώνει την προσήλωση της εταιρείας μας στην υιοθέτηση πρωτοβουλιών στην κατεύθυνση της καινοτομίας και της βιωσιμότητας. Στο Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας επενδύουμε σταθερά στην ανάπτυξη των υπηρεσιών που συμβάλλουν στην διείσδυση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας και στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, προς όφελος των καταναλωτών πάντα με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος».

Τέλος, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, Μιχάλης Η. Οικονομάκης, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι: «Η Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ συμμετέχει ενεργά σε μία ακόμη εξαιρετική πρωτοβουλία, αποδεικνύοντας στην πράξη τη δέσμευσή της στην επίτευξη μίας σειράς στόχων που συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη…Μαζί βάζουμε ένα ακόμη λιθαράκι στη διαμόρφωση ενός μέλλοντος που συνιστά μονόδρομο για την κοινωνία και το περιβάλλον».

Γωγώ Κατσέλη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ