14.7 C
Athens

Επίσκεψη κλιμακίων ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε νοσοκομεία και δομές υγείας

Σημαντικές ελλείψεις υγειονομικού και διοικητικού προσωπικού, υποστελέχωση πολλών κρίσιμων τμημάτων με συνέπεια εμφανή προβλήματα στη διάρκεια των εφημεριών, και προβλήματα στην ανανέωση του τεχνολογικού εξοπλισμού και των κτηριακών υποδομών είναι τα κυριότερα ζητήματα που κατέγραψαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, σε δομές υγείας όπου παρουσίασαν το προγραμματικό πλαίσιο για την αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που έχει επεξεργαστεί το κόμμα.

Συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» βρέθηκε κλιμάκιο με επικεφαλής τον γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέα Σπυρόπουλο διαπιστώνοντας υποστελέχωση και έλλειψη σε αναλώσιμα. Στο Π.Γ.Ν. «Αττικόν», η βουλευτής Δυτικού Τομέα, Νάντια Γιαννακοπούλου, ο αναπληρωτής γραμματέας του τομέα Προστασίας του Πολίτη, Θανάσης Κατερινόπουλος και η αναπλ. γραμματέας του τομέα Υγείας, Αγάθη-Ρόζα Βρεττού, συζήτησαν με τη διοίκηση, εργαζόμενους στο νοσοκομείο και πολίτες.

Καταγράφηκε η έλλειψη κυρίως νοσηλευτικού προσωπικού και τεχνολόγων όλων των κλάδων, ενώ κοινή υπήρξε η διαπίστωση πως το προωθούμενο πρόγραμμα καθημερινής 24ωρης εφημέρευσης όλων των νοσοκομείων χωρίς την ενίσχυσή τους με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, είναι μη εφαρμόσιμο, και θα επιδεινώσει τις συνθήκες νοσηλείας των ασθενών σε πολλά νοσοκομεία, αλλά και θα εξουθενώσει ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς», επικεφαλής του κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ήταν ο βουλευτής Α’ Αθήνας Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος συναντήθηκε με τη διοίκηση και το προσωπικό του νοσοκομείου.

Οι συνταξιοδοτήσεις και αποχωρήσεις ιατρών και νοσηλευτών στο εξωτερικό, η ανάγκη ανανέωσης των μηχανημάτων και του τεχνολογικού εξοπλισμού, η τεράστια αναμονή στις εφημερίες και η παλαιότητα των κτηριακών εγκαταστάσεων, ήταν τα κύρια προβλήματα που καταγράφηκαν.

Στο ΚΑΤ και τον Ερυθρό Σταυρό, οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπό την βουλευτή Μιλένα Αποστολάκη, πώς υπάρχουν απλήρωτες υπερωρίες, ενώ μαζικές προσλήψεις έχουν να γίνουν από το 2011. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα των ελλείψεων, αναφέρθηκε πως φυσικοθεραπευτές βλέπουν είκοσι περιστατικά την ημέρα, όταν το ευρωπαϊκό πρότυπο ορίζει μέχρι 5 προκειμένου να πληρούνται τα ποιοτικά δεδομένα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Στον Ευαγγελισμό, επικεφαλής ήταν η βουλευτής Ευβοίας, Κατερίνα Καζάνη, μαζί με τον γραμματέα του τομέα Υγείας, Γιώργο Μπουλμπασάκο, και ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ζήτημα της ελλιπούς στελέχωσης του νοσοκομείου σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τα θέματα υποδομών που δυσχεραίνουν τη λειτουργία του νοσοκομείου.

Ο βουλευτής της Ανατολικής Αττικής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, συνομίλησε με τη διοίκηση, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο νοσοκομείο «Η Σωτηρία», όπου κι εκεί, οι καταγραφόμενες ελλείψεις σε προσωπικό, οι χαμηλοί μισθοί και η αδυναμία κάλυψης των εφημεριών, ήταν τα κύρια ζητήματα που τέθηκαν στο τραπέζι της συζήτησης.

Στις υγειονομικές δομές του νομού Ηλείας, το Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδας, το Κέντρο Υγείας Σιμόπουλου και το Κέντρο Υγείας Ζαχάρως, βρέθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Μιχάλης Κατρίνης, όπου οι περιφερειακές δομές του Ε.Σ.Υ. αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της υποστελέχωσης και της έλλειψης πόρων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ