today-is-a-good-day
17.6 C
Athens

Αφίχθη στην Αθήνα ο Κέντρικ Ναν

Το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημά του, Κέντρικ Ναν, υποδέχτηκε ο Παναθηναϊκός, το μεσημέρι της Τρίτης (7/11).

Το αεροσκάφος που μετέφερε τον Αμερικανό προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» λίγο μετά τις 13:00. Ο 29χρονος Αμερικανός combo guard θα μεταβεί για τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις και εν συνεχεία θα μεταβεί στο ΟΑΚΑ για να γνωρίσει τον Εργκίν Αταμάν και τους συμπαίκτες του στους «πράσινους». Ο Ναν ίσως συμπεριληφθεί στην αποστολή για το Βερολίνο, ενόψει του αγώνα του Παναθηναϊκού με την Άλμπα, την ερχόμενη Παρασκευή (10/11, 21:00), στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Euroleague.

Στις πρώτες δηλώσεις του επί ελληνικού εδάφους, ο Κέντρικ Ναν τόνισε: «Νιώθω υπέροχα. Είχα μια μεγάλη πτήση, είμαι κουρασμένος, αλλά και ενθουσιασμένος. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για μένα. Έχω παίξει με τις μικρές ομάδες των ΗΠΑ εκτός συνόρων και τώρα χαίρομαι που θα αγωνιστώ και πάλι έξω από την Αμερική».

Ο Ναν πρόσθεσε: «Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλος σύλλογος, με πολύ μεγάλη ιστορία. Στον κόουτς άρεσε ο τρόπος παιχνιδιού μου και είπα να το δοκιμάσω να έρθω στον Παναθηναϊκό. Ο κόουτς θέλει να έρθω και να ηγηθώ της ομάδας, να σκοράρω και να κάνω αυτά που μπορώ. Μπορώ να δώσω σκορ, ηγετικά προσόντα και να κάνω ό,τι χρειαστεί για να νικήσουμε».

Αναφορικά στην αγωνιστική ετοιμότητά του, ο Κέντρικ Ναν απάντησε: «Μπορώ να παίξω και αύριο αν χρειαστεί. Είμαι εδώ και έτοιμος για δράση».

Και συνέχισε: «Το καλοκαίρι ήταν λίγο περίπλοκα τα πράγματα. Θέλω να τα πάω καλά με τον Παναθηναϊκό και του χρόνου να επιστρέψω στο ΝΒΑ. Θέλω πρώτα όμως να πετύχω νίκες με τον Παναθηναϊκό».

Στο τέλος, ο ερωτηθείς για το τι έχει ακούσει για τον Παναθηναϊκό απάντησε: «Έχω αρκετούς φίλους που έχουν παίξει στην Ευρώπη και μου είπαν καλά λόγια για την ομάδα και την πόλη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ