today-is-a-good-day
16.7 C
Athens

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε “δεκάδες” μαχητές στη διάρκεια νυκτερινών επιχειρήσεων στη Γάζα

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις του σκότωσαν «δεκάδες» μαχητές στη διάρκεια επιχειρήσεων χθες Κυριακή το βράδυ στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία βομβαρδίζεται συνεχώς μετά την αιματηρή επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Η Χαμάς έκανε λόγο από την πλευρά της για «σφοδρές μάχες» στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας για τρίτη συνεχή νύκτα, αφού το Ισραήλ αύξησε και διεύρυνε τις χερσαίες επιχειρήσεις του στον παλαιστινιακό θύλακα.

Ο ισραηλινός στρατός διευκρίνισε ότι «στρατεύματα σκότωσαν δεκάδες τρομοκράτες που είχαν κλειστεί σε κτίρια και σήραγγες και οι οποίοι προσπάθησαν να τους επιτεθούν».

Ένα αεροσκάφος οδηγούμενο από στρατεύματα που βρίσκονταν επί του πεδίου στοχοθέτησε κτίριο στο εσωτερικό του οποίου υπήρχαν «περισσότεροι από 20 τρομοκράτες της Χαμάς», επεσήμανε η ίδια πηγή.

Εξάλλου άλλο αεροσκάφος έπληξε χώρο εκτόξευσης αντιαρματικών πυραύλων στον τομέα όπου βρίσκεται το πανεπιστήμιο αλ Άζχαρ.

Το αλ Άζχαρ βρίσκεται στην καρδιά της πόλης της Γάζας και στο επίκεντρο των επιθέσεων του Ισραήλ από τις 7 Οκτωβρίου.

Εξάλλου ο ισραηλινός στρατός σημείωσε ότι τις τελευταίες 24 ώρες έπληξε «περισσότερους από 600 στόχους» στη Λωρίδα της Γάζας, ανάμεσά τους «αποθήκες όπλων, δεκάδες θέσεις εκτόξευσης αντιαρματικών πυραύλων, καθώς και κρησφύγετα (…) που χρησιμοποιεί η τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς».

Επείγουσα έκκληση του Ισραήλ στους πολίτες της Γάζας να μετακινηθούν νότια

Ο ισραηλινός στρατός διαμήνυσε το βράδυ της Κυριακής ότι η έκκλησή του προς τους Παλαιστίνιους της Πόλης της Γάζας να εκκενώσουν την πόλη κατευθυνόμενοι προς τα νότια είναι πλέον «επείγουσα». «Τις τελευταίες δύο εβδομάδες καλούμε τους κατοίκους της βόρειας Λωρίδας της Γάζας και της Πόλης της Γάζας να μετεγκατασταθούν προσωρινά στα νότια. Η μετακίνηση προς τα νότια γίνεται για την προσωπική τους ασφάλεια», ανέφερε ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων, υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι.

«Σήμερα τονίζουμε ότι πρόκειται για επείγουσα έκκληση», πρόσθεσε, στη δήλωσή του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση. Ο Χαγκάρι ανέφερε εξάλλου ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχει επιβεβαιωθεί ότι πιάστηκαν όμηροι από τη Χαμάς στην επίθεσή της στις 7 Οκτωβρίου στο ισραηλινό έδαφος ανήλθε στους 239.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ