today-is-a-good-day
18.2 C
Athens

Το Ισραήλ θα επιτρέψει την είσοδο στη Γάζα φορτηγών με βοήθεια

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι εισήλθε στη διάρκεια της νύχτας στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας και ότι επέκτεινε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του με τη χρήση πεζικού και τεθωρακισμένων στον πολιορκούμενο παλαιστινιακό θύλακα, καθώς εντείνει την επίθεσή του στο παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι σημείωσε ότι ισραηλινές δυνάμεις εξακολουθούν να βρίσκονται “στο πεδίο”, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

“Οι δυνάμεις βρίσκονται ακόμη στο πεδίο και συνεχίζουν τον πόλεμο”, δήλωσε ο υποναύαρχος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα το πρωί.

Ο Χαγκάρι επισήμανε επίσης ότι “διευρύνουν την ανθρωπιστική προσπάθεια” σήμερα και ότι θα επιτρέψουν σε φορτηγά που μεταφέρουν τρόφιμα, νερό και φάρμακα να εισέλθουν στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι βομβαρδισμοί ενδέχεται να σταματήσουν, τουλάχιστον στην περιοχή των συνόρων με την Αίγυπτο, όπου φτάνουν μικρές ποσότητες βοήθειας.

Ο ισραηλινός στρατός στοχοθέτησε στη διάρκεια της νύχτας διοικητές της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένων ηγετικών στελεχών των ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος, κάτι το οποίο, όπως σημείωσε ο Χαγκάρι, θα επιτρέψει “στις δυνάμεις στο πεδίο να πολεμήσουν κατά ενός πιο αδύναμου εχθρού”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ