today-is-a-good-day
23.7 C
Athens

Ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ για τους Αμερικανούς πολίτες – “Προσοχή για τρομοκρατικές επιθέσεις”

Προσοχή συστήνει στους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στο εξωτερικό το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με έκτακτη ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε σήμερα, Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ αναφέρει ότι ο συναγερμός εκδόθηκε «λόγω της αυξημένης έντασης σε διάφορες περιοχές σε όλο τον κόσμο, της πιθανότητας τρομοκρατικών επιθέσεων, διαδηλώσεων ή βίαιων ενεργειών εναντίον πολιτών και συμφερόντων των ΗΠΑ».

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προτρέπει τους Αμερικανούς πολίτες στο εξωτερικό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Οι Αμερικανοί πολίτες θα πρέπει: Να βρίσκονται σε εγρήγορση σε τοποθεσίες όπου συχνάζουν τουρίστες. Να εγγραφούν στο Πρόγραμμα εγγραφής έξυπνων ταξιδιωτών (STEP) για να λαμβάνουν πληροφορίες και ειδοποιήσεις και να διευκολύνουν τον εντοπισμό τους σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης στο εξωτερικό και να ακολουθούν το Υπουργείο Εξωτερικών στο Facebook και στο Twitter.

Η Ουάσινγκτον καλεί τους Αμερικανούς να είναι σε εγρήγορση κυρίως σε τουριστικές περιοχές και να βρίσκονται σε επικοινωνία με τις προξενικές αρχές. Στη ταξιδιωτική οδηγία δεν προσδιορίζεται κάποια συγκεκριμένη χώρα ή τοποθεσία.

Διαδηλώσεις έχουν πραγματοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες στη Δυτική Όχθη, το Ιράν, την Ιορδανία, τον Λίβανο, την Τυνησία και άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής. Στη Βηρυτό, η αστυνομία απώθησε με δακρυγόνα και νερό υπό πίεση τους διαδηλωτές που εκτόξευσαν αντικείμενα κοντά στην αμερικανική πρεσβεία. Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάλεσε τους Αμερικανούς να μην ταξιδεύουν στον Λίβανο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ