today-is-a-good-day
17.5 C
Athens

Βρετανός ΥΠΕΞ για την έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας: Πολλοί έβγαλαν βιαστικά συμπεράσματα. Ας περιμένουμε τα γεγονότα

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Τζέιμς Κλέβερλι, προέτρεψε σήμερα τον κόσμο να περιμένει τα γεγονότα σχετικά με μια έκρηξη σε νοσοκομείο στη Γάζα και είπε πως ήδη υπερβολικά πολλοί άνθρωποι έχουν σπεύσει να βγάλουν συμπεράσματα.

«Χθες βράδυ, υπερβολικά πολλοί έβγαλαν βιαστικά συμπεράσματα σχετικά με την τραγική απώλεια ζωών στο νοσοκομείο Αλ Άχλι», έγραψε ο Κλέβερλι σε ανάρτηση στην πλατφόρμα X, πρώην Twitter.

«Κάνοντας λάθος σε αυτό, ακόμη περισσότερες ζωές θα ετίθεντο σε κίνδυνο. Περιμένετε τα γεγονότα, αναφέρετέ τα με σαφήνεια και ακρίβεια. Η ψυχραιμία πρέπει να υπερισχύσει».

Η έκρηξη στο νοσοκομείο Αλ Άχλι αλ Άραμπι στη Γάζα χθες, Τρίτη, είχε αποτέλεσμα τον θάνατο τεράστιου αριθμού ανθρώπων, καταστρέφοντας μια επείγουσα διπλωματική αποστολή του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος εξέφρασε την υποστήριξή του στην ισραηλινή εκδοχή σύμφωνα με την οποία η έκρηξη προκλήθηκε από μαχητές και όχι από το Ισραήλ.

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι επέρριψαν την ευθύνη σε ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα για την έκρηξη που τύλιξε το νοσοκομείο, ενώ το Ισραήλ λέει ότι προκλήθηκε από αποτυχημένη εκτόξευση ρουκέτας από την οργάνωση μαχητών Ισλαμικός Τζιχάντ — που αρνήθηκε την ευθύνη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ