today-is-a-good-day
24.5 C
Athens

Μπ.Νετανιάχου: Η Χαμάς νόμιζε ότι θα διαλυθούμε αλλά εμείς θα συντρίψουμε τη Χαμάς

Συνεδριάζει για πρώτη φορά η κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου συγκάλεσε σήμερα, για πρώτη φορά, συνεδρίαση του διευρυμένου υπουργικού συμβουλίου εκτάκτου ανάγκης, υπογραμμίζοντας ότι η εθνική ενότητα που επιδεικνύουν οι Ισραηλινοί στέλνει ένα μήνυμα, στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας.

«Η Χαμάς νόμιζε ότι θα διαλυθούμε αλλά εμείς θα συντρίψουμε τη Χαμάς», είπε ο Νετανιάχου στους υπουργούς του. «Οι ισραηλινές δυνάμεις γνωρίζουν ότι ολόκληρη η χώρα είναι στο πλευρό τους και κατανοούν ότι αυτή είναι μια αποφασιστική στιγμή», πρόσθεσε.

Η συνεδρίαση γίνεται στην έδρα του στρατού στο Τελ Αβίβ και ξεκίνησε με τους υπουργούς να τηρούν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 1.300 Ισραηλινών που σκοτώθηκαν στην επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Ταυτοποιήθηκαν 126 όμηροι που απήχθησαν από τη Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι ταυτοποίησε 126 ομήρους που απήχθησαν από τη Χαμάς κατά την πολύνεκρη επίθεση της παλαιστινιακής οργάνωσης στις 7 Οκτωβρίου στο ισραηλινό έδαφος.

Οι ισραηλινές αρχές ανέφεραν αρχικά ότι περίπου 150 Ισραηλινοί και αλλοδαποί κρατούνταν από τη Χαμάς στη Γάζα. Αξιωματούχοι εξήγησαν ότι ο αριθμός αυτός αναθεωρήθηκε προς τα κάτω αφού εντοπίστηκαν πτώματα αγνοουμένων στο νότιο Ισραήλ και ενδέχεται ακόμη να αλλάξει.

Ο εκπρόσωπος του στρατού Ρίτσαρντ Χεχτ είπε σήμερα ότι «επιβεβαιώθηκε» ο αριθμός των 126 ομήρων. Ο στρατός βρήκε επίσης νεκρούς ορισμένους από τους ομήρους, χωρίς να διευκρινίσει πόσους, σε τοπικές επιχειρήσεις που διεξήγαγε στη Λωρίδα της Γάζας τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τη Χαμάς, 22 όμηροι σκοτώθηκαν από τα ισραηλινά πλήγματα. Η οργάνωση είχε απειλήσει ότι θα σκότωνε τους ομήρους για κάθε απροειδοποίητο πλήγμα του Ισραήλ σε κατοικίες Παλαιστινίων.

Ο Χεχτ είπε ότι 286 Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των επιχειρήσεων.

Επίθεση της Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ – Ο ισραηλινός στρατός απέκλεισε τα σύνορα με το Λίβανο

Λιβανέζοι μαχητές της Χεζμπολάχ εκτόξευσαν σήμερα ένα πύραυλο εναντίον μεθοριακού χωριού στο βόρειο Ισραήλ με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματισθούν τρεις άλλοι, ανακοινώθηκε από τη Χεζμπολάχ και ισραηλινούς γιατρούς.

Οι γιατροί είχαν αρχικά ανακοινώσει πως δύο άνθρωποι τραυματίσθηκαν από την επίθεση στο χωριό Στούλα, μια αγροτική κοινότητα απέναντι από την κοινότητα Άιτα α-Σαμπ του Λιβάνου.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως πλήττει το Λίβανο σε αντίποινα.

Ο στρατός απαγόρευσε επίσης σήμερα την πρόσβαση του κοινού σε μια ζώνη σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από τα σύνορα του Λιβάνου και ανακοίνωσε πως στο πλαίσιο των επιχειρήσεών του εμποδίζει εσκεμμένα την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών GPS εκεί καθώς και στο νότιο μέτωπο με τη Γάζα.

Οι παρεμβολές στη λειτουργία του GPS μπορεί να επηρεάσουν τις λειτουργίες εφαρμογών, ανέφερε μέσω της πλατφόρμας X ο επικεφαλής ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ