today-is-a-good-day
20.2 C
Athens

Κ. Χατζηδάκης: Η Ρόδη Κράτσα αξίζει μία δεύτερη ισχυρή εντολή για να συνεχίσει με μεγαλύτερη εμπειρία και ορμή

Την εμπιστοσύνη και τη στήριξη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και εκ νέου υποψήφια, Ρόδη Κράτσα, μετέφερε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και υπουργός Εθνικής Oικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, κατά τον χαιρετισμό του στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού «Ιόνιο Δυνατά! Κάθε νησί ψηλά», που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, στην Κέρκυρα.

«Η Ρόδη Κράτσα αξίζει μία δεύτερη ισχυρή εντολή για να συνεχίσει με μεγαλύτερη εμπειρία και ορμή τη δουλειά που ξεκίνησε μαζί με την ομάδα της το 2019», τόνισε ο υπουργός, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημαντική πολιτική διαδρομή της , αλλά και στην πορεία της στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε πως σε κρίσιμες για τον τόπο αναμετρήσεις πρέπει να γίνονται συγκρίσεις προσώπων για το βιογραφικό, τη διαδρομή, την αναγνώριση του καθενός στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

« …τα βιογραφικά είναι μία βασική προϋπόθεση για το τι θα συμβεί την επόμενη μέρα όταν κάποιος κληθεί να διαχειριστεί τα δημόσια πράγματα», σημείωσε.

Επίσης, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι η κ. Κράτσα έχει διατελέσει πρόεδρος της Διεθνούς Οργάνωσης για τις Γυναίκες της Ευρώπης, μέλος του ΔΣ του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής της ΝΔ, ευρωβουλευτής για τρεις θητείες, καθώς και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Μάλιστα, πρόσφατα, η αρμόδια επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ, την έκανε μέλος σε ομάδα υψηλού επίπεδου προσωπικοτήτων της Ευρώπης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που θα προτείνουν το μοντέλο για την επομένη περίοδο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Την εμπιστεύονται στις Βρυξέλλες, θα την εμπιστευτούμε και εδώ στα Ιόνια κατά μείζονα λόγο», πρόσθεσε, ο υπουργός.

Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι είναι αναγκαία για τα Ιόνια Νησιά μία ισχυρή φωνή και στην Αθήνα και στις Βρυξέλες και πως η κυβέρνηση θα βρει σημαντική συνεργάτη για την προώθηση κρίσιμων έργων της περιφερειακής και τοπικής ανάπτυξης, καθώς «έχουμε μπροστά μας τη μεγαλύτερη ευκαιρία που είχαμε ποτέ για την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης».

«Είναι μία ιστορική ευκαιρία για τη χώρα και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε όλοι και όλες μαζί για να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων», κατέληξε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ