today-is-a-good-day
25.6 C
Athens

Ν. Χαρδαλιάς: Δεν θα διστάσω να κηρύξω την Αττική σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να ολοκληρωθούν τα αντιπλημμυρικά έργα

Στην επιτακτική ανάγκη επίσπευσης των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων και στον τρόπο επίλυσης του προβλήματος των καθυστερήσεων εστίασε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ναυτεμπορική», δηλώνοντάς πως για την ταχεία ολοκλήρωσή τους δεν θα διστάσει «να κηρύξει την Αττική σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», βάση σχετικού νόμου για την Πολιτική Προστασία.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αττική Μπροστά», αναφερόμενος στη σφοδρότητα εκδήλωσης των καιρικών φαινομένων και στις καταστροφικές συνέπειές τους για τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών, παρατήρησε: «Τα τελευταία ακραία καιρικά φαινόμενα επισημαίνουν σε όλους μας ότι δεν έχουμε πλέον περιθώριο καθυστερήσεων». Δεσμεύτηκε, δε, ότι από την πρώτη στιγμή θα εστιάσει «στα αναγκαία έργα, εξαντλώντας κάθε δυνατότητα για την επίσπευση όσων βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και στην επικαιροποίηση μελετών για μια γενιά νέων έργων που θα ανταποκρίνονται στα σημερινά δεδομένα, ξεκινώντας από τις ζώνες υψηλού κινδύνου».

Για να εξασφαλιστεί, μάλιστα, η ταχεία ολοκλήρωσή τους ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε: «Στην ανάγκη και προκειμένου να αποφευχθούν καθυστερήσεις, ενόψει επαπειλούμενου κινδύνου -και τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι τέτοιος κίνδυνος- θα αξιοποιήσω τη δυνατότητα που μας δίνει ο νόμος περί Πολιτικής Προστασίας και δεν θα διστάσω να κηρύξω την Αττική σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Ακόμη, τόνισε ότι για την αντιπλημμυρική και αντιπυρική θωράκιση της Αττικής θα προχωρήσει αμέσως «στην εφαρμογή προγράμματος καθαρισμών, συντήρησης οδικών δικτύων, διάνοιξης αντιπυρικών ζωνών και έργα προστασίας των ευαίσθητων υποδομών κοινής ωφελείας». «Παράλληλα -όπως προβλέπει ο νόμος για την Πολιτική Προστασία- θα λειτουργήσουμε Περιφερειακό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας, πλήρως εξοπλισμένο και επαρκώς στελεχωμένο, που θα θέσει σε εφαρμογή ολοκληρωμένο σύστημα προστασίας», συμπλήρωσε.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, μιλώντας για την αναγκαία εποπτεία και επίσπευση των έργων στην Αττική, επανέλαβε τη δέσμευσή του για τη δημιουργία Παρατηρητηρίου που θα υπάγεται απευθείας στον περιφερειάρχη και θα συγκροτείται από νέους επιστήμονες -οικονομολόγους, μηχανικούς, νομικούς, λογιστές, αναλυτές- οι οποίοι θα παρακολουθούν σε καθημερινή βάση, όλα τα έργα -από όποιον φορέα κι αν εκτελούνται- στους 66 δήμους της Αττικής. «Θα διαπιστώνουμε έτσι αν υπάρχουν, πού υπάρχουν και σε τι οφείλονται οποιεσδήποτε καθυστερήσεις και θα παρεμβαίνουμε προκειμένου να δίνονται άμεσα οι αναγκαίες λύσεις», επεσήμανε.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του συνδυασμού «Αττική Μπροστά», ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε: «Προτεραιότητά μας είναι η σύγκρουση με τα προβλήματα της καθημερινότητας και η ενίσχυση της ασφάλειας για όλους. Ασφάλεια απέναντι στους κινδύνους που φέρνει η κλιματική κρίση, απέναντι στους υγειονομικούς κινδύνους, όπως αυτοί που προκαλούνται από τα σκουπίδια, αλλά και απέναντι στη μεσαία εγκληματικότητα για την πάταξη της οποίας θα αναπτύξουμε στενή συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Έμφαση θα δώσουμε και στην οδική ασφάλεια σε συνδυασμό με δράσεις για τον περιορισμό του κυκλοφοριακού προβλήματος».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε: «Ζητώ την ψήφο των πολιτών για να διεκδικήσω και να παλέψω γι’ αυτούς. Ζητώ να είναι παρόντες στην κάλπη της Κυριακής, ώστε όλοι μαζί να πάμε την Αττική πιο μπροστά, πιο ψηλά, πιο γρήγορα. Θέλουμε, ξέρουμε και μπορούμε να τα καταφέρουμε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ