19.3 C
Athens

Αλλάζει τακτική η κυβέρνηση έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Το σχέδιο Κασσελάκη

Ανεβάζει στροφές η κυβέρνηση και αρχίζει να «στοχοποιεί» τον Στέφανο Κασσελάκη μετά το νέο επικοινωνιακό σόου του, μέσω βίντεο, και συνάμα ατόπημα του, χαρακτηρίζοντας τους κυβερνητικούς βουλευτές, ως «χειροκροτητές», προκειμένου να ενισχύσει τη δήθεν αντισυστημικότητα του…

Του Κώστα Πασίση

«Οι νόμοι ψηφίζονται με βάση την αρχή της πλειοψηφίας, και ψηφίζονται από τους βουλευτές που είναι οι νόμιμα εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ελληνικού έθνους. Υπάρχουν και νομοσχέδια που ψηφίζονται από αυξημένες πλειοψηφίες», τόνισε ο κ. Μαρινάκης και πρόσθεσε με νόημα: «Δεν καταλαβαίνω τι θέλει να μας πει; Αμφισβητεί την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία; Την αρχή της πλειοψηφίας; Νομίζω ότι δεν ξεκινάμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εμείς εκφράσαμε μια ευχή να αποκτήσει η χώρα μας σοβαρή αντιπολίτευση. Δεν το βλέπουμε αυτό. Ας δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια», κατηγορώντας τον για αντιδημοκρατική στάση.

Η κυβέρνηση προφανώς έχει αρχίσει να εφαρμόζει τακτική αποδόμησης του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, βλέποντας τα πλείστα προβλήματα που αντιμετωπίζει σε εσωκομματικό επίπεδο.

Μια τακτική που ξετυλίγεται παράλληλα με τις πρώτες κινήσεις στη πολιτική σκακιέρα του Στέφανου Κασσελάκη ο οποίος έδωσε την πρώτη μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

Τι επιδιώκει ο Κασσελάκης

Όπως φάνηκε μια από τις βασικές στοχεύσεις αυτής της συνέντευξης ήταν η τόνωση του αριστερού προφίλ του, που αμφισβητείται εντόνως από τους συντρόφους του.

Ίσως γι αυτό το λόγο υπογράμμισε επί λέξει: «βεβαίως και είμαι αριστερός», ενώ έριξε και γέφυρες συνεργασίας με τα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Σημείο «κλειδί» στην παρέμβαση του είναι η χρησιμοποίηση του όρου, «πατριωτική σύγχρονη Αριστερά» τουλάχιστον τέσσερις φορές. Ενώ ανακοίνωσε ότι θα πάει στρατό για να υπηρετήσει την Πατρίδα, «δένοντας» το αφήγημα περί πατριωτισμού με το οποίο ενίοτε  «φλέρταρε» και ο Αλέξης Τσίπρας.

Ωστόσο πρέπει να επισημανθεί ότι ο Στέφανος Κασσέλακης ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία του για στράτευση, θα ντυθεί στο …χακί  μόνο για 20 ημέρες και τις υπόλοιπες θα τις εξαγοράσει…

Μετά την εκλογή του ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε ευθείες βολές και αμφισβητήθηκε χωρίς προσχήματα από την ισχυρή αριστερή πτέρυγα του κόμματος, αλλά δε σήκωσε το γάντι, παρότι έχει νωπή τη λαϊκή στήριξη από τη βάση, που βλέπει στο πρόσωπο του έναν δεύτερο …Τσίπρα.

Οι λόγοι που δεν κινήθηκε …αρχηγικά δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη, εικάζεται όμως, ότι ο Στέφανος Κασσελακης θέλει πρώτα να σχηματίσει τη δική του ομάδα διοίκησης της Κουμουνδούρου και μετά να προβεί σε πιο δυναμικές κινήσεις εναντίον όσων των αμφισβητούν.

Σε αυτό το πλαίσιο την ερχόμενη Πέμπτη 5 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη   συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου αναμένεται να ανακοινωθούν οι νέοι τομεάρχες (σκιώδεις υπουργοί).

Όπως λέγεται ο κ. Κασσελάκης αναμένεται να ακολουθήσει τη συνταγή των νέων αρχηγών όπου σε θέσεις ευθύνης τοποθετούν «φρέσκα» στελέχη της απολύτου εμπιστοσύνης και λίγους, πιο διαλλακτικούς, από την εσωκομματική αντιπολίτευση για …ξεκάρφωμα

Το δεύτερο μεγάλο στοίχημα για το πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο έλεγχος της Κουμουνδούρου, με απώτερο στόχο να πάρει το κόμμα από τους σκληροπυρηνικούς αριστερούς.

Το σχέδιο Κασσελάκη θα αρχίσει να ξετυλίγεται από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ η οποία προγραμματίζεται για την Κυριακή 22 Οκτωβρίου.

Σε αυτήν όπως είπε ο πρόεδρος του κόμματος, θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις, όπως το πότε θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο του κόμματος….

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ