today-is-a-good-day
23.3 C
Athens

Στα άκρα ο εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ – Πινγκ πονγκ δηλώσεων ανάμεσα Αχτσίογλου και Κασσελάκη

Στο κόκκινο βρίσκεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στους δύο υποψηφίους για την προεδρεία του ΣΥΡΙΖΑ λίγες μέρες πριν τον β’ γύρο των εκλογών του κόμματος. Η κόντρα μεταξύ Έφης Αχτσιόγλου και Στλεφουν Κασσελάκη συνεχίζεται ακατάπαυστα με μια νέα μετωπική επίθεση από την πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ στον Στέφανο Κασσελάκη.

Σε νέα δήλωσή της η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε πως ο κ. Κασσελάκης της απευθύνθηκε με υποτιμητικό ύφος, επειδή η ίδια είναι γυναίκα.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο του LIFE αν το γεγονός ότι είναι γυναίκα αποτελεί πλεονέκτημα ή μειονέκτημα σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία η κ. Αχτσιόγλου απάντησε: «Προφανώς και το φύλο μου έχει λειτουργήσει αρνητικά και υποψιάζομαι ότι κάθε γυναίκα που θα βρισκόταν στη θέση μου το ίδιο θα σας έλεγε αν ήθελε να φανεί ειλικρινής. Υπάρχει ένας εμπεδωμένος σεξισμός και πολύ βαθιά ανδροκρατικά στερεότυπα στην ελληνική κοινωνία. Ακόμα και άνθρωποι θετικά διακείμενοι απέναντί μου, δυσκολεύονται να δεχτούν μια γυναίκα η οποία δεν θα έχει τη θέση υποστηρικτή, συμβούλου ή γραμματέα δίπλα σε έναν ισχυρό άνδρα, αλλά θα είναι η ίδια στο τιμόνι. Αυτό συμβαίνει και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., αν και σε πολύ μικρότερο βαθμό απ’ ό,τι σε άλλα κόμματα».

Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος ρώτησε την κ. Αχτσίογλου αν ένιωσε να την μειώνει το ότι ο κ. Κασσελάκης σε πρόσφατη δήλωσή του την αποκάλεσε με το μικρό της όνομα ή αν θεώρησε πως ήταν μια προσπάθεια επίδειξης οικειότητας.

«Γιατί άραγε ο κ. Κασσελάκης προσφώνησε στην ίδια δήλωση τον Ευκλείδη Τσακαλώτο που είναι άνδρας με το ονοματεπώνυμό του; Θα του έλεγε, επιπλέον, να πάνε μαζί σε περιοδεία ή “έλα τώρα, τελείωνε” και μην προχωράς στον β’ γύρο; Και όχι, δεν μπαίνει καν θέμα οικειότητας, αφού, όπως σας είπα, ελάχιστα γνωριζόμαστε. Μου απευθύνθηκε με το υποτιμητικό αυτό “στυλάκι” ακριβώς επειδή είμαι γυναίκα, όμως εγώ είμαι από εκείνες τις γυναίκες που είναι αποφασισμένες να μην υποταχθούν στη “φυσική” τάση των πραγμάτων, καταλήγοντας διακοσμητικές σε ένα ανδροκρατούμενο σύμπαν», απάντησε η κ. Αχτσιόγλου.

Στ. Κασσελάκης: Στον ΣΥΡΙΖΑ έχω συναγωνιστές, όχι αντιπάλους

Με ανάρτηση του στο Facebook ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης σημειώνει ότι στον ΣΥΡΙΖΑ έχει «συναγωνιστές, όχι αντιπάλους», «ανθρώπους που από τη Δευτέρα θα είμαστε μαζί στη μάχη για να πέσει το καθεστώς Μητσοτάκη». Αναφέρει ότι πιστεύει απόλυτα την Έφη Αχτσιόγλου που μίλησε για ένα ψεύτικο sms, ότι τη σέβεται και την τιμά και ότι «έχει να διαδραματίσει μεγάλο ρόλο στον κοινό μας στόχο».

Αναλυτικά, ο κ. Κασσελάκης αναφέρει:

«Πέμπτη 21/9/23

Στον ΣΥΡΙΖΑ έχω συναγωνιστές, όχι αντιπάλους.

Η Έφη Αχτσιόγλου μίλησε για ένα ψεύτικο sms που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και για αήθεις διαστρεβλώσεις. Έστειλε εξώδικο. Την πιστεύω απόλυτα.

Θέλω να ξεκαθαρίσω και πάλι:

Στον ΣΥΡΙΖΑ έχω συναγωνιστές, όχι αντιπάλους.

Ανθρώπους που από τη Δευτέρα θα είμαστε μαζί στη μάχη για να πέσει το καθεστώς Μητσοτάκη. Την Έφη Αχτσιόγλου τη σέβομαι και την τιμώ και έχει να διαδραματίσει μεγάλο ρόλο στον κοινό μας στόχο.

Προσωπικά, έχω δεχτεί τις μεγαλύτερες δυνατές επιθέσεις. Από τα ΜΜΕ του συστήματος, αλλά ακόμα και από εκείνα του κόμματος, ως υποψήφιος που δεν έχει την ομπρέλα προστασίας του κομματικού σωλήνα. Και από το ίδιο το Μαξίμου, που με πολεμάει λυσσαλέα πριν καν εκλεγώ.

Είμαι εδώ για να αντιμετωπίσω όλες τις επιθέσεις. Και να τις συντρίψω μία προς μία.

Όμως να ξέρουν όλοι ότι για τις συναγωνίστριες και τους συναγωνιστές μου θα είμαι ασπίδα προστασίας.

Δευτέρα 25/9/23

Είμαστε μία γροθιά. Και είμαστε με το φως».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ