today-is-a-good-day
17.4 C
Athens

Πρόγραμμα ΥΠΕΞ Γ. Γεραπετρίτη στο πλαίσιο της 78ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών

Σε συνάντηση με τους υπουργούς Εξωτερικών των κρατών-μελών της ΕΕ, παρουσία του ύπατου εκπροσώπου της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ θα συμμετάσχει αύριο Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο της 78ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Ο κ. Γεραπετρίτης θα λάβει μέρος, στη συνέχεια, σε υψηλού επιπέδου συνάντηση για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή με τίτλο «Η προσπάθεια για την Ειρήνη – Μια νέα προσπάθεια για τη Μέση Ανατολή» («The Peace Day Effort – A new Effort for the Middle East») με συμμετοχή υπουργών Εξωτερικών και υψηλών αξιωματούχων από τη Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο, την Ιορδανία, την ΕΕ και τον Αραβικό Σύνδεσμο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Με αφορμή την 50η επέτειο εισδοχής της Γερμανίας στον ΟΗΕ, ο υπουργός Εξωτερικών, θα παραστεί σε εκδήλωση, την οποία διοργανώνει ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς (Olaf Scholz) και η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ (Annalena Baerbock).

Ο κ. Γεραπετρίτης θα παρευρεθεί, επίσης, σε συνάντηση, την οποία διοργανώνουν οι οργανώσεις και οι σύλλογοι της ελληνικής ομογένειας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στο πλαίσιο προώθησης της ελληνικής υποψηφιότητας για τη θέση μη μονίμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την περίοδο 2025-2026, ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει, τέλος, διμερείς συναντήσεις με τους ομολόγους του, του Ουζμπεκιστάν και του Ισημερινού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ