today-is-a-good-day
18.3 C
Athens

Σίσσυ Αλιγιζάκη: Πρεμιέρα στα σχολεία με σημαντικές παρεμβάσεις 

Χτύπησε ξανά στα σχολεία της χώρας το πρώτο σχολικό κουδούνι καθώς μια νέα μαθητική χρονιά ξεκινά. Στους περισσότερους δήμους της χώρας όλο το προηγούμενο διάστημα γίνονταν οι σχετικές προετοιμασίες. Με αφορμή λοιπόν το νέο άνοιγμα των σχολείων επισκεφτήκαμε έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας, τον Πειραιά και συνομιλήσαμε με την αρμόδια Αντιδήμαρχο και ταυτόχρονα διδάσκουσα  στο Πανεπιστήμιο  Πειραιά  Δρ. Ασπασία  Αλιγιζάκη.

Η αντιδήμαρχος μας εξήγησε ότι ο Πειραιάς ως μεγάλη πόλη διαθέτει πολλά σχολεία, που στεγάζονται σε κτήρια ετών. Το κτηριακό λοιπόν ήταν ένα από τα θέματα που έπρεπε να αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια της τετραετούς θητείας της καθώς εξελέγη το 2019. Έτσι  με γρήγορες και καίριες παρεμβάσεις πολλοί σχολικοί χώροι υπέστησαν σοβαρό λίφτιγκ, ανακατασκευάστηκαν όλα τα κλειστά σχολικά γυμναστήρια στην πόλη  και δρομολογήθηκε η οικοδόμηση νέων σχολικών κτηρίων.

Ταυτόχρονα, όμως δόθηκε έμφαση και στο καθαρά εκπαιδευτικό κομμάτι. Ενισχύθηκαν τα σχολεία  με υπολογιστές, τάμπλετ, διαδραστικούς πίνακες, σετ ρομποτικής. Επίσης, άνοιξαν για πρώτη φορά στο Δήμο Πειραιά Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης και η εκπαίδευση μικρών και μεγάλων εμπλουτίστηκε με σεμινάρια όπως κυκλοφοριακής αγωγής, αντιμετώπισης σχολ. εκφοβισμού, κινδύνων διαδικτύου κ.α.

Αναφερόμενη στο άνοιγμα των σχολείων και τις αλλαγές που επιτεύχθηκαν, η  κ. Αλιγιζάκη μας είπε: «Τη Δευτέρα ανοίγουν πάλι τα σχολεία μας και ένα  καινούριο ταξίδι εκπαίδευσης των παιδιών μας ξεκινά. Ο σοφός αρχαίος μας δάσκαλος Σωκράτης έλεγε πως ‘’η μόρφωση, όπως ακριβώς μια εύφορη γη, φέρνει όλα τα καλά’’. Σε αυτήν πρέπει, επομένως, να επενδύουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Είμαι λοιπόν χαρούμενη που επί της θητείας μου ως Αντιδημάρχου Παιδείας σημειώθηκαν σημαντικές παρεμβάσεις στον χώρο της Παιδείας της πόλης μας όπως:

  • Ολική ανακατασκευή όλων των σχολικών κλειστών γυμναστηρίων
  • Συντήρηση και βελτίωση των σχολικών κτηρίων και σχ. υποδομών για ΑμεΑ
  • Δρομολόγηση της οικοδόμησης του  7ου Γυμνασίου  Πειραιά  και της  Επέκτασης Μουσικού Σχολείου (με προοπτική ολοκλήρωσης  μέσα στην επόμενη διετία)
  • Δημιουργία παιδικών χαρών μέσα σε πολλά νηπιαγωγεία
  • Δημιουργία και λειτουργία τριών Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης
  • Σεμινάρια οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής στα Λύκεια και τα ΕΠΑΛ της πόλης μας
  • Υλοποίηση βιβλιοπαρουσιάσεων και άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων με τη συμμετοχή μαθητών των σχολείων της πόλης μας.
  • Ενίσχυση των σχολείων μας με υπολογιστές, τάμπλετ, διαδραστικούς πίνακες, σετ ρομποτικής (και διοργάνωση σχετικών σεμιναρίων)
  • Βραβεύσεις όλων των μαθητών των σχολείων της πόλης μας για την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα
  • Ετήσια σεμινάρια δια βίου μάθησης, σε συνεργασία με το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ πολυποίκιλης θεματολογίας για τους δημότες της πόλης μας και κοντινών Δήμων
  • Χορήγηση υποτροφιών σε εκπαιδευόμενους του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης, σε συνεργασία με ΙΕΚ της πόλης μας
  • Διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων για τον διαδικτυακό εκφοβισμό και όλους τους κινδύνους του διαδικτύου κτλ»

Οι εικόνες που ακολουθούν είναι από τις κτηριακές παρεμβάσεις που έγιναν σε κάποια σχολεία του Δήμου Πειραιά:

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ