today-is-a-good-day
18.5 C
Athens

Βελτίωση των υπηρεσιών του στην Κ. Μακεδονία προωθεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Να αναδειχθούν οι υπηρεσίες του σε ακόμη πιο κεντρικό πυλώνα για τη στήριξη των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα, δίνοντας λύσεις σε ζητήματα όπως αυτά της έλλειψης προσωπικού και υποδομών, επιδιώκει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σύμφωνα με τον αρμόδιο υφυπουργό Διονύση Σταμενίτη.

«Στη μεγάλη προσπάθεια που συντελείται από τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, τόσο της προηγούμενης θητείας, όσο και της τρέχουσας, για ουσιαστική στήριξη των παραγωγών, αλλά και για τη ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα, κεντρικό πυλώνα αποτελούν και οι υπηρεσίες μας» ανέφερε ο κ. Σταμενίτης και πρόσθεσε ότι «στόχος μας είναι να βελτιώσουμε την υφιστάμενη κατάσταση, αναζητώντας λύσεις και για το μεγάλο ζήτημα της έλλειψης προσωπικού, αλλά και για τα κτιριακά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες μας».

Οι δηλώσεις του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έγιναν μετά τις επισκέψεις και συζητήσεις που είχε μαζί με τον γενικό γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Κωνσταντίνο Μπαγινέτα, με εκπροσώπους υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ στην Κεντρική Μακεδονία.

Οι επισκέψεις έγιναν στον Σταθμό Ελέγχου και Τυποποίησης Δημητριακών της Διεύθυνσης Συστημάτων Καλλιέργειας και Προϊόντων Φυτικής Παραγωγής, στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης και Ελέγχων της Διεύθυνσης Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας, στο Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων, καθώς επίσης και στο Εργαστήριο Ελέγχου Κυκλοφορίας Ζωοτροφών της Διεύθυνσης Ζωοτροφών και Βοσκήσιμων Γαιών.

Υπενθυμίζεται ότι όλο το επιτελείο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πραγματοποιεί τετραήμερη περιοδεία στην Κεντρική Μακεδονία, μέχρι και την 1η Σεπτεμβρίου 2023, με επικεφαλής τον αρμόδιο υπουργό Λευτέρης Αυγενάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ