today-is-a-good-day
20.7 C
Athens

Προκαλεί τρόμο η Εθνική!

Η Ελλάδα δείχνει ότι είναι σε καλό δρόμο, έχοντας πολλούς πρωταγωνιστές. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε και δεύτερη φορά της Σλοβενία με 88-77 και είδη τα πρώτα δείγματα είναι ενθαρρυντικά.

Το ματς

Με τους Λούντζη, Ουόκαπ, Παπανικολάου, Μήτογλου και Παπαγιάννης ξεκίνησε η Εθνική κόντρα στη Σλοβενία και από πολύ νωρίς η γαλανόλευκη πήρε κεφάλι στο σκoρ (7-3) στο 3’, πιέζοντας και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Η τριάδα Μήτογλου, Λούντζη και Ουόκαπ έκαναν «σμπαράλια» την παρέα του Ντόντιτς (23-9) στο 7’, παίζοντας σκληρή άμυνα και δεν άφησαν σε κανένα σημείο στους αντίπαλους τους να πάρουν… ανάσα.

Όμως η Σλοβενία έτρεξε μέσα σε τρία λεπτά ένα επιμέρους 4-14 και έτσι έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με το σκορ στο 27-25, καθώς οι φιλοξενούμενοι βρήκαν εύκολους πόντους μέσα από τη ρακέτα.

Η αναμέτρηση έγινε… ντέρμπι με την έναρξη της 2ης περιόδου, με τη διαφορά στον πόντο (29-28), αλλά ο Ντότσιτς πήρε το όπλο και έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα για τη Σλοβενία (28-31), με τον σούπερ σταρ των Ντάλας Μάβερικς να είναι ασταμάτητος.

Σε 10 λεπτά είχε σημειώνει 18 πόντους, ενώ έδινε βοήθειες και ο Πρέπελιτς, αλλά η Ελλάδα κατάφερε να βρει ρυθμό από το 15’ και μετά και πήρε ξανά το προβάδισμα με 44-41, με τους Ουόκαπ και Ρογκαβόπουλο να δίνουν πολύτιμες λύσεις.

Έτσι η Εθνική, με τον Λούντζη, βρήκε τον τρόπο να ανεβάσει το σκορ σε διψήφια επίπεδα (51-41) και κατάφερε να το διατηρήσει μέχρι το τέλος, παρά τη μικρή μείωση, με το ημίχρονο να κλείνει στο 51-44.

Η συνέχεια ήταν ανάλογη με την έναρξη της 3ης περιόδου, μιας και ο Λούκας Ντόντσιτς ένιωσε ενοχλήσεις και δεν μπορούσε να συνεχίσει και στο 24’ η Ελλάδα κρατούσε το διψήφιο προβάδισμα (60-48), μιας και οι δύο ομάδες έκαναν συνεχές rotation, και ο Μιχάλης Λούντζης με τρίποντο ανέβασε τη διαφορά στο +16 (66-50).

Τα πράγματα δεν άλλαξαν καθόλου, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να διατηρεί το υψηλό της τέμπο και η περίοδος το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με το σκορ στο 72-58, το οποίο το διαμόρφωσε με τρίποντο ο Τολιόπουλος.

Η Ελλάδα κράτησε τον ίδιο ρυθμό και στο τελευταίο δεκάλεπτο και στο 34’ το σκορ ήταν 76-63, μιας και η Σλοβενία χωρίς τον Ντόντσιτς δεν είχε τον παίκτη που θα ηγούταν στη επίθεση.

Στο 37′ ο Τσάνκαρ τραυματίστηκε άσχημα, καθώς είχε άσχημη πτώση και ήταν το μελανό σημείο του αγώνα. Όμως ο αγώνας συνεχίστηκε, με τη γαλανόλευκη να κρατά το προβάδισμα μέχρι τέλος, με την Εθνική μας να επικρατεί με το σκορ στο 88-77.

Τα δεκάλεπτα: 27-25, 51-44, 72-58, 88-77

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ