today-is-a-good-day
21.6 C
Athens

Ομιλία Αχτσιόγλου σε καφέ στην Καβάλα: Είναι σημαντικό να ανακάμψει ο ΣΥΡΙΖΑ

Με αναφορά στη δύσκολη περίοδο που περνάει η χώρα και κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, ξεκίνησε την ομιλία της ,στην Καβάλα η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

Η πρώην υπουργός στο πλαίσιο περιοδείας της στη βόρεια Ελλάδα, μίλησε το βράδυ της Παρασκευής σε ανοχή συγκέντρωση στελεχών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε παραλιακό καφέ της Καβάλας.

«Η χώρα διανύει μία πολύ δύσκολη περίοδο, με αλλεπάλληλες καταστροφικές πυρκαγιές. Έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές. Πρόκειται για μία τραγική κατάσταση», σημείωσε η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. «Και την ίδια ώρα» τόνισε , «ο κ. Μητσοτάκης αντιμετωπίζει την όλη κατάσταση με επικοινωνιακού όρους και λογικές κάνοντας λόγο μόνο για την κλιματική αλλαγή. Είδαμε εικόνες από τη Νέα Αγχίαλο να είναι σχεδόν εμπόλεμη ζώνη. Δεν υπήρξε στοιχειώδης επιχειρησιακή ετοιμότητα και επάρκεια. Αποδείχθηκε πως δεν έχει γίνει τίποτα σε επίπεδο πρόληψης και επιχειρησιακής ετοιμότητας για πάνω από τέσσερα χρόνια που κυβερνάει».

Η κυρία Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι ο κρατικός μηχανισμός αφέθηκε χωρίς την αναγκαία προετοιμασία και επάρκεια σε προσωπικό και σε μέσα σημειώνοντας πως η κλιματική κρίση πρέπει να τεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη για να ληφθούν ουσιώδεις πρωτοβουλίες αντιμετώπισής της, οι οποίες σχετίζονται με το μοντέλο ανάπτυξης, την άναρχη δόμηση, το ενεργειακό μοντέλο και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Στη διάρκεια της ομιλίας της έκανε επίσης έναν απολογισμό του έργου που υλοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η ίδια προσωπικά όταν βρίσκονταν στην κυβέρνηση και τις τομές, όπως είπε ,επέφερε σε πολλούς τομείς της κοινωνίας παρά τις μεγάλες και δύσκολές προκλήσεις που είχε να αντιμετωπίσει.

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε πως είναι σημαντικό να ανακάμψει ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ώστε να ασκήσει εποικοδομητική αντιπολίτευση, ενώ πρόσθεσε πως η ανάκαμψη αυτή αφορά όλη την Ελληνική κοινωνία.

«Αυτή την περίοδο», σημείωσε, «ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει πλέον φύγει από το στάδιο της στεναχώριας και πέρασε στο στάδιο της αγωνίας. Η δική μας πρόταση αφορά εκατομμύρια ανθρώπους που έκαναν μια άλλη πολιτική επιλογή αλλά είναι εδώ και περιμένουν από εμάς να τους δώσουμε μια άλλη προοπτική».

«Κατέθεσα την υποψηφιότητα μου», συνέχισε, «για να στηρίξω την προσπάθεια της ανασυγκρότησης. Θα είναι μια δύσκολη διαδρομή που αξίζει όμως να την προσπαθήσουμε όλοι μαζί. Το δικό μου σχέδιο είναι να αποχωριστούμε κάθε είδους ταμπέλες. Να αποδεσμευτούμε από το ερώτημα ποιο δρόμο θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Εγώ θέλω ένα έργο που να απαντά στις αγωνίες των ανθρώπων και θα τους δίνει προοπτική για την επόμενη μέρα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ